financijski krah

Legendarni Brazilac vraća se iz mirovine; proglasio je bankrot i sada će igrati na Malti

19.07.2019 u 11:43

Bionic
Reading

Ime Ronaldo de Assis Moreira vjerojatno vam ne znači previše, ali sve je puno jasnije kad kažemo da se u stvari radi o Ronaldinhu (49)! Da, jedan od najboljih svjetskih nogometaša u povijesti odlučio je vratiti se na travnate terene. Nakon što je doživio životni i financijski krah morao je prihvatiti ponudu kako bi se izvukao iz milijunskih dugova

Legendarni se Ronaldinho (49) krajem prošle godine našao u doslovno bezizlaznoj situaciji. Jedan od najboljih svjetskih nogometaša svih vremena upao je u velike financijske probleme, njegov porezni dug u Brazilu se popeo na više od dva milijuna dolara, a tamošnje vlasti čak su mu i oduzele putovnicu kako ne bi pobjegao iz zemlje!

Nekad najbolji svjetski nogometaš koji je u bogatoj karijeri igrao za Gremio, PSG, Barcelonu, Milan, Flamengo, Fluminense..., upustio se u sumnjive i vrlo rizične poslove u rodnom Brazilu. Na kraju mu je većina ulaganja propala, a samim tim i novac koji je zaradio u karijeri.

Veliki je Ronaldinho doslovno spao na prosjački štap, a uz sve je morao i platiti milijunske kazne (plus nakupljene kamate!) kako bi izbjegao zatvorsku kaznu. U jednom je trenutku na svom računu u Brazilu imao samo - šest dolara!

Kako bi se izvukao iz svih tih dugova Ronaldinho je odlučio ponovno se aktivirati. U igračkoj je mirovini još od 2015. godine, igrao je povremeno neke promotivne utakmice, ali daleko je od neke forme zahvaljujući raskalašenom načinu života posljednjih godina.

  • +25
Ronaldinho Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Sada su mediji s Malte otkrili 'tajni plan' tamošnjeg velikana Birkirkare koji u svoje redove za novu sezonu - koja starta krajem kolovoza - dovodi nikog drugog do legendarnog Ronaldinha! Pregovori su u završnoj fazi i svi su uvjereni kako će za nekoliko dana Ronaldinho i službeno postati novi igrač Birkirkare.

Veliki dio posla odradio je Jorge (33), brazilski napadač koji na Malti igra već desetak godina, a privatno je veliki Ronaldinhov prijatelj. Čelnici Birkirkare ovim će potezom zasigurno priskrbiti veliki medijski interes, Ronaldinhov dolazak privući će hrpe novih navijača, ali i sponzora. Sigurno je kako će svi imati koristi - Ronaldinho će se barem malo financijski oporaviti, a ni Birkirkara neće loše proći.