nova sezona

Počinje Hrvatski Telekom Prva liga; evo gdje možete gledati utakmicu Dinama i Lokomotive

19.07.2019 u 12:43

Bionic
Reading

Sezonu 2019./2020. službeno će otvoriti Osijek i Slaven Belupo (Arenasport 1, 19 sati), a potom će Dinamo i Lokomotiva (Arenasport 3, 21 sat) odigrati 'obiteljski derbi' na Maksimiru

Osijek nije brilijirao u posljednjim prijateljskim utakmicama i upisao je poraze od Slobode Tuzle i Ujpesta. Te utakmice dovele su do propitkivanja statusa prvog golmana Malenice, kao i još nekih drugih igrača koji navodno očekuju odlazak iz kluba. Vremena za uigravanje trener Skender više nema jer su pred njim prve prvenstvene utakmice, ali i zahtjevne utakmice protiv CSKA iz Sofije u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Skender, za sada, ne razmišlja o Europi.

'Nema kalkuliranja. Igrati ćemo sa svim najboljim raspoloživim igračima. Europa se bliži, ali ne razmišljamo o njoj. Od prvenstva živimo i ono nam je prioritet. Europa je nagrada i bonus za napravljeno, ali ne smijemo zaboraviti što nam glavu nosi i da u prvenstvo moramo ući što je moguće kvalitetnije i bolje. Uvijek se nadamo da ćemo biti kvalitetniji i bolji, ali treba pustiti vrijeme da vidimo na što će to izgledati. Još je dosta prostora gdje trebamo napredovati. Cilj nam je da budemo jači i od toga se ne skrivamo. Slaven se u Osijek neće doći zatvoriti, nego će ići u presing i pritiskat će nas. Znamo da su iskusna i jako dobra ekipa, imaju ambicije za Europu, maksimalno ih respektiramo, ali postaviti ćemo se da tražimo pobjedu. Neće biti lagan posao', kazao je trener Osijeka, a prenosi Dvoznak.com.

Prilikom najave susreta Skender je najavio kako će Slaven Belupu suprotstaviti trenutno najjaču postavu, te da je upitnik glede mogućnosti nastupa vezan samo uz Pilja koji zbog lakše ozljede nije posljednjih dana trenirao punim intenzitetom.

  • +3
HT Prva liga, 34. kolo: Osijek - Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Nakon razočaravajućeg ulaska u prošlu sezonu momčad Slaven Belupa stabilizirala se dolaskom trenera Sertića. 'Farmaceuti' kvalitetom definitivno nisu zaslužili borbu za ostanak u ligi, no to je bila lanjska realnost kluba iz Koprivnice. Momčad se ove sezone nije previše mijenjala tijekom prijelaznog roka pa se od nje očekuju bolja izdanja od onih lanjskih, a san navijača utrka je za plasmanom na europsku scenu. Jesu li to realne ambicije odgovoriti će već uvodne utakmice nove prvenstvene sezone budući da nakon susreta s Osijekom, 'farmaceuti' ugošćuju prvaka Dinama i gostuje kod lanjskog doprvaka Rijeke na Rujevici.

Sertić s optimizmom gleda prema početku nove sezone.

'Zadovoljan sam odrađenim pripremama. Neću ponavljati floskule da su to najbolje pripreme do sada, ali smo ostvarili sve što smo si zacrtali. Ja sam za to da se ciljevi postavljaju što više moguće, naravno, da budu realni i ostvarivi. Prednost nam je što je ekipa većinom ostala na okupu, ali i to što su se pirključili novi igrači koje smo dovodili ciljano na pozicijama na kojima su nam nedostajali', kaže trener Slaven Belupa.

  • +11
Hrvatski Telekom Prva liga, NK Inter - NK Slaven Belupo Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Gostima će u Osijeku nedostajati veznjak Bačelić Grgić i napadač Krstanović koji su u fazi oporavka od ozljeda, te na Božića, Alidemu i Radivojevića koji još nemaju pravo nastupa za novu momčad. Napad Slaven Belupa trebao bi predvoditi povratnik u koprivnički klub Ejupi koji je posljednjih godina nosio dres Osijeka.

Od 21 sat na Maksimiru će igrati Dinamo i Lokomotiva.

Dinamo je novu sezonu započeo osvajanjem Superkupa. Uzvratio je Bjelica Rijekinom treneru Bišćanu za neočekivani poraz u Kupu prošle sezone i to unatoč činjenici da je njegova momčad oslabljena dočekala prošlotjednu utakmicu. U klubu se još uvijek najviše priča o mogućim bogatim izlaznim transferima Danija Olma i Livakovića, no oni su i dalje u Zagrebu. Bjelici sigurno ne odgovara neizvjesnost glede mogućeg odlaska najboljih igrača, pogotovo jer njegova momčad već u utorak započinje svoj put u kvalifikacijama za Ligu prvaka gostovanjem u Gruziji kod široj javnosti nepoznate momčadi Saburtala. Prije tog susreta Dinamo traži pobjednički ulazak u novu prvenstvenu sezonu protiv Lokomotive.

Bjelica je biranim riječima govorio o Lokomotivi.

  • +17
Hrvatski nogometni Superkup 2019: Dinamo - Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Dosta težak protivnik za početak, u dobroj su formi. Zadržali su Kastratija, Ivanušeca i Uzunija, glavne igrače u toj momčadi. Znamo da ćemo morati dati svoj maskimum da bismo pobijedili. Lokomotiva je i lani bila ravnopravan suparnik Dinamu. Detalji bi uvijek odlučivali utakmicu i tako će biti i sada, no mi smo na to spremni. Tijekom tjedna smo radili na osvježavanju ekipe i biti ćemo spremni. Imamo samopouzdanja nakon prve važne pobjede nad Rijekom', kazao je trener Dinama, a donosi Dvoznak.com.

Dinamo će znatno oslabljen dočekati susret s Lokomotivom budući da Bjelica ne računa na suspendirane veznjake Majera i Šunjića, potom na golmana Zagorca i braniče Theophilea, Dilavera i Moharramija koji su ozlijeđeni, te na Danija Olma i Moubandjea koji nisu dovoljno spremni za nastup.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Emisiju 'Prva liga' možete gledati odmah nakon završetka posljednje utakmice kola. Više informacija OVDJE.

Lokomotiva je jako oscilirala tijekom prošle sezone. Tomićeva je momčad sjajno započela sezonu, da bi nakon zimske stanke neshvatljivo pala u formi. Nije uspjela Lokomotiva izboriti željeni plasman na europsku scenu, a zbog nezalaganja igrača koji su razmišljali samo o transferima a ne o svojoj igri trener Tomić dao je klupskom managementu i mandat na raspolaganje. Klub je stao iza svog trenera i podržao ga u izgradnji momčadi. Tijekom ljeta Lokomotiva je odigrala niz vrlo zanimljivih pripremnih utakmica protiv belgijskih i nizozemskih klubova, a od rezultata se definitivno ističe remi s Club Bruggeom.

  • +11
Hrvatski Telekom Prva liga, 36. kolo, NK Lokomotiva - HNK Gorica Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Tomić je najavio susret s braniteljem naslova.

'Pripreme su protekle fantastično. Pravi je pogodak što smo išli u Nizozemsku. Odigrali smo utakmice s nekoliko vrlo jakih protivnika, tereni su bili odlični, uvjeti fantastični i sve je bilo na visokom nivou. Otišlo je nekoliko igrača koji su bili u najužim planovima, no isto tako smo i doveli nekoliko kvalitetnih igrača, nekoliko mladih igrača, tako da ćemo kada krene prvenstvo vidjeti da li smo bolji ili lošiji u odnosu na proteklu sezonu. U prva tri kola igramo protiv tri najbolje hrvatske momčadi. Tu ćemo točno vidjeti u kakvom se stanju nalazimo, da li možemo parirati tim ekipama i s tim ćemo utakmicama dobiti neke vrlo vrijedne odgovore', kaže trener 'lokosa'.

Lokomotiva je i dalje vrlo aktivna na tržištu igrača pa se nakon nedavnog dovođenja iskusnog napadača Budimira, posljednjih dana pohvalila akvizicijom mladog stopera Pejovića iz talijanskog Empolija.

Hrvatska 1. liga

Osijek-Slaven Belupo19:00
Dinamo Zagreb-Lokomotiva21:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Osijek00000
2.Slaven Belupo00000
3.Dinamo Zagreb00000
4.Lokomotiva00000
5.Rijeka00000
6.Varaždin00000
7.Gorica00000
8.Inter Zaprešić00000
9.Hajduk00000
10.Istra 196100000

Sljedeće utakmice

20.7.Rijeka-Varaždin
20.7.Gorica-Inter Zaprešić
21.7.Hajduk-Istra 1961
26.7.Inter Zaprešić-Istra 1961
27.7.Slaven Belupo-Dinamo Zagreb