U TORBI 50.000 USD

EHF otvorio istragu protiv Lemmea i Ullricha

20.03.2009 u 16:52

Bionic
Reading

Europska rukometna federacija (EHF) pokrenula je istragu protiv njemačkih sudaca Franka Lemmea i Bernda Ullricha zbog sumnji da su 2006. godine primili novac od Čehovskih medvjeda uoči finalne utakmice Kupa pobjednika kupova

Prema pisanju njemačkih medija nakon utakmice u njihovoj prtljagi je pronađeno 50 tisuća američkih dolara. Ruski sastav je u prvoj utakmici u Valladolidu izgubio sedam razlike, no u uzvratu, koji su sudili Lemme i Ullrich, su osvojili trofej pobijedivši sa osam pogodaka viška.

Njemački rukometni savez je prošloga tjedna do daljnjeg suspendirao Lemmea i Ullricha, a sada je protiv njih istragu pokrenuo i EHF. Suci su, naravno odbacili sve optužbe.

'EHF će istražiti cijeli slučaj. Zatražena je stručna analiza utakmice nakon koje će sve biti daleko jasnije', poručili su iz sjedišta Europske rukometne federacije.

Ovo je drugi velik skandal koji posljednjih dana trese njemački rukomet. Pod istragom državnih organa zbog sumnje u namještanje međunarodnih utakmica nalazi se Kiel. Upitno je finale Lige prvaka 2007. godine između Kiela i Flensburga. Prema pisanju njemačkih medija Kiel je platio 96 tisuća eura kako bi u uzvratu što lakše došao do pobjede.