MLADI DOBILI STARE

Eduardo zabio već u prvom ogledu

11.02.2009 u 08:17

Bionic
Reading

Povratnik u reprezentaciju Eduardo da Silva na najbolji je mogući način pokazao da se vratio potpuno oporavljen. Na jedinom treningu u Bukureštu, na utakmici mladih i starih zabio je za svoju ekipu, koja je na kraju i slavila 3:1

Nakon sat i pol leta charterom do Bukurešta, hrvatska nogometna reprezentacija odradila je trening na stadionu Steaue gdje će u srijedu u 19.45 sati igrati prijateljsku utakmicu s domaćinom Rumunjskom. Naravno, ova je utakmica u službi nadolazećih kvalifikacijskih utakmica za odlazak na SP u Južnoj Africi 2010. godine.

Iako se Bilić u nekoliko navrata pozitivno izjasnio o suparniku, čini se da Rumunjska za ovu prigodu ipak neće biti u top-izdanju. Osim što će joj suditi domaći sudac, igrat će i bez ponajboljih Mutua i Chivua, a ni gledatelji nisu baš ludi za ovom utakmicom. Navodno ih ne zanimaju ni gotovo besplatne ulaznice.

'Rumunjska je jedna od najboljih europskih i svjetskih momčadi, pogotovo na svojem terenu. Radujemo se ovom susretu, želimo vidjeti u kakvoj smo trenutno formi pogotovo zato što nismo dugo bili na okupu, a uskoro počinje i nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Na domaćem terenu, izuzev poraza od Litve 3:0, gotovo da su nepobjedivi, a sjećamo ih se još i s Eura u Austriji i Švicarskoj, gdje su do zadnjeg kola bili kandidati za prolazak u četvrtfinale. Puno je dobrih igrača u Rumunjskoj, a Tamas i Goian to samo potvrđuju', rekao je u utorak poslije treninga Slaven Bilić.

Sjetio se Bilić ogleda iz Francuske prije 11 godina kada je Davor Šuker, nakon ponovljenog jedanaesterca, bio koban za Rumunje:

'Bio je to sudar dvije sjajne generacije. To mi je jedna od najdražih pobjeda u karijeri. Nakon toga je rumunjski nogomet stagnirao, a pravih zamjena za Hagija, Popescua i Raducioiua gotovo da nije ni bilo.'

Ono što Bilića može i najviše veseliti, iako utakmica nije ni počela, jest to što se njegov ljubimac Eduardo da Silva vraća pravom natjecateljskom nogometu. U utakmici mladih i starih zabio je za vodstvo mladih, a u pobjedi 3:1 za mlade su još zabili Ćorluka i Vukojević, dok je jedini gol za stare zabio debitant Ivan Jurić.