OPET POD NOŽ

Eduardo mora na novu operaciju gležnja

20.05.2009 u 08:21

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac i napadač londonskog Arsenala, Eduardo da Silva, definitivno neće konkurirati za predstojeću kvalifikacijsku utakmicu s Ukrajinom, u Zagrebu 6. lipnja

Izbornik Slaven Bilić u ponedjeljak je naglasio da je Eduardo da Silva u fazi oporavka te da mu je uručen pretpoziv u slučaju da uspije zaliječiti ozljedu aduktora. Nažalost, ona je takva da će zahtijevati još neko vrijeme do potpune sanacije.

'Duduov oporavak nažalost nije onakav kakvom smo se nadali, ozljeda aduktora je takve prirode da nema nikakvih izgleda za potpunu sanaciju do okupljanja uoči utakmice s Ukrajinom, tako da ga definitivno neće biti u kadru za taj susret', rekao je izbornik reprezentacije Slaven Bilić koji je s Duduom razgovarao u utorak kasno navečer.

Tim slijedom, u Arsenalu su odlučili situaciju iskoristiti kako bi mu obavili i artroskopiju gležnja, a prema informacijama, riječ je o potrebitom kirurškom zahvatu na već operiranoj Eduardovoj lijevoj nozi, a koji iziskuje minimalno mjesec dana oporavka.

Dudu bi dakle simultano prolazio kroz rehabilitacijski proces za obje ozljede i konačno potpuno oporavljen dočekao početak priprema za novu sezonu.