izvan kontrole

Dugogodišnji prijatelj Schumachera priznao da ga je to šokiralo, a objasnio je i zašto

05.03.2024 u 18:02

Bionic
Reading

Bivši šef Mercedesa Norbert Haug (71) dotakao se skijaške nesreće Michaela Schumachera o čijem zdravstvenom stanju se ništa ne zna i deset godina od tragičnog događaja

Haug, dugogodišnji Schumacherov prijatelj i šef Mercedes-Benza od 1990. do 2012., progovorio je koliko ga je šokiralo što je Schumacherovo skijanje završilo takvom tragedijom, jer je uvijek bio oprezan kod skijanja.

'Naravno da je šteta što se dogodilo na jednom zaista bezazlenom skijanju. Znam da Michael nije bio skijaš koji je riskirao. Bio je posebno oprezan na skijanju i, po mom mišljenju, držao je stvari pod kontrolom jako, jako dobro. To je bila prava nesreća. Nažalost, nažalost.'

Schumacher (55) kojeg mnogi smatraju najvećim vozačem u povijesti F1, nije viđen u javnosti od njegove nesreće na skijanju koja mu je promijenila život prije više od deset godina.

Vrsni skijaš, kralj brzine, tada u dobi od 44 godine, i sin Mick, tada u dobi od 14 godina, krenuli su na skijašku stazu u ekskluzivnom francuskom ljetovalištu Meribel.

Snimka Schumacherove kamere otkrila je da još nije skijao pretjeranom brzinom za svoje sposobnosti, nekoliko trenutaka kasnije, njegove su skije udarile u skrivenu stijenu koja ga je katapultirala 3,5 m glavom naprijed na drugu stijenu. Doktori su kasnije rekli da nije bilo kacige, umro bi odmah.

Sudar ga je ostavio u komi 250 dana i od tada sve informacije o stanju njegova stanja strogo kontrolira njegova obitelj koja se brine o privatnosti na čelu sa suprugom Corinnom (54).

Haug je rekao za Bild da je Schmacherova supruga Corinna (54) uspjela održati obitelj na okupu, što zahtijeva 'najveće poštovanje' te se prisjetio još nekih detalja o Michaelu.

'Ima toliko lijepih uspomena, toliko privatnih i ljudskih izvan trkaće staze. Bili smo žestoki rivali... Michael je uvijek bio jako tvrd na stazi, ali stvarno prijateljski nastrojen i zabavan izvan staze, a volio je i zabavu. Imam divna sjećanja na njega.'