DERBI PREMIERSHIPA

Drogba izjednačio, pa promašio penal protiv 'spursa'

12.12.2010 u 19:55

Bionic
Reading

U derbiju 17. kola engleskog nogometnog prvenstva Tottenham i Chelsea su na stadionu White Hart Lane pred 35.400 gledatelja odigrali bez pobjednika 1:1 nakon što je Didier Drogba u sudačkoj nadoknadi utakmice promašio jedanaesterac

Tottenham je poveo golom Romana Pavljučenka u 15. minuti, a izjednačio je Drogba u 70. minuti. U sudačkoj nadoknadi Drogba je imao priliku donijeti "Bluesima" sva tri boda, no njegov udarac s bijele točke je sjajno zaustavio vratar Spursa Heurelho Gomes.

Od četvorice hrvatskih igrača u Tottenhamu zaigrao je samo Luka Modrić koji je na terenu proveo cijeli susret. Vedran Ćorluka je bio na klupi za pričuve, dok Niko Kranjčar i Stipe Pletiksoa nisu konkurirali za utakmicu.

U ranije odigranom susretu Bolton je pobijedio Blackburn 2:1. Golove za domaći sastav zabili su Fabrice Muamba (65) i Stuart Holdenm 88), dok je strijelac za Roverse bio Mame Biram Diouf (87). Bolton je došao do pobjede premda je od 56. minute igrao bez isključenog Marka Dabiesa. Ivan Klasnić nije igrao za Bolton, baš kao niti Nikola Kalinić za goste.

Wolverhampton je golom Stephena Hunta u 45. minuti pobijedio Birmingham City.

Na ljestvici vode Arsenal i Manchester City sa po 32 boda, dok Manchester United i Chelsea imaju po jedan bod manje. Tottenham je peti sa 27 bodova.