zatvaranje Sportskih igara mladih

Dream Team u Splitu! Medalje dodijelili Čeferin, Boban, Mijatović, Srna, Vidić i Stanić

25.08.2023 u 15:32

Bionic
Reading

Splitske Prokurative su ugostile utakmice međunarodne završnice Coca-Cola Cupa - najvećeg malonogometnog turnira u Europi

Mlade nogometašice i nogometaši, finalisti međunarodne završnice Plazma Sportskih igara mladih pokazali su spretnost i sjajne poteze na terenu, a s tribina su ih bodrili visoki sportski dužnosnici, vrhunski sportaši, te osobe iz političkog i gospodarskog života.

Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e, Nasser Al-Khelaifi, predsjednik PSG-a i član Izvršnog odbora UEFA-e, Sandor Csanyi, član Izvršnog odbora UEFA-e, Davor Božinović, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova te izaslanik predsjednika vlade, Zoran Gajić, ministar sporta i omladine Republike Srbije, Matjaž Han, ministar gospodarstva, turizma i sporta Republike Slovenije, Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Republike Srbije, Josip Pavić, državni tajnik u ministarstvu turizma i sporta, Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, Božidar Maljković, predsjednik Olimpijskog komiteta Republike Srbije, Lidija Bradara, predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine, Ivica Puljak, gradonačelnik Grada Splita, Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić, zamjenici gradonačelnika Grada Splita, Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Zoran Bogdanović, glavni izvršni director Coca-Cola HBC, Dragan Stajković, generalni director Kompanije Bambi a.d., Svetoslav Atanasov, general manager Coca-Cola HBC i Dora Strezova Nikolova CEO Coca-Cola Adria i brojni bivši sportaši Zvonimir Boban, Predrag Mijatović, Mario Stanić, Darijo Srna, Nemanja Vidić, Aitor Caranca, Aljoša Asanović, Mehmed Baždarević, Stipe Pletikosa, Igor Boraska i mnogi drugi navijali su za mlade sportaše. Kad su ljudi iz svijeta nogometa u pitanju može se reći kako se okupio pravi Dream Team!

Ove godine u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini na Coca-Cola Cupu sudjelovalo je 110.000 mladih nogometaša i nogometašica. Utakmice na Prokurativama sudili su Roberto Rosetti, legenadarni nogometni sudac koji je sudio Europska i Svjetska nogometna prvenstva i Svetlana Bilić, najbolja nogometna sutkinja s ovih prostora. U kategoriji djevojaka zlato su uzele Meduzice (Hrvatska), srebrne su Zvornik 01 (Bosna i Hercegovina), a brončane Napredak 2018 (Srbija).

U muškoj kategoriji zlatna ekipa je M.Livada (Hrvatska), srebro kući nosi Ugarak (BIH), a ekipa Mandarine (Srbija) je brončana. Kako priliči velikim natjecanjima medalje su mladim sportašima svečano uručili predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin, proslavljeni nogometaši Zvonimir Boban, Predrag Mijatović, Darijo Srna, Nemanja Vidić i Mario Stanić.

Ceremonija svečanog zatvaranja 27. sezone Plazma Sportskih igara mladih nastavila se na splitskoj Rivi. Nakon prigodnog programa prisutnima se obratio i zahvalio Zdravko Marić, osnivač i predsjednik Igara:

'Zahvaljujemo svima koji nas pratite, a posebno djeci koja su sve ove godine sudjelovala u Igrama i zbog kojih sve ovo radimo. Hvala svima koji nas podržavate, posebno našim sponzorima što omogućuju da djeci na svim razinama sudjelovanje bude potpuno besplatno.”

27. sezonu zatvorio je Davor Božinović, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova, i izaslanik pedsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

'Čestitam vam na uspješnoj sezoni i sudjelovanju 260.000 djece i mladih na Sportskim igrama ove godine. Proglašavam 27. sezonu zatvorenom', rekao je potpredsjednik Vlade i ugasio plamen Igara u društvu uvaženih gostiju i sportaša.

Nakon veličanstvenog vatrometa posjetitelje u gradu pod Marjanom rasplesao je Luka Nižetić. Podsjetimo, Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci i mladima da se natječu u 10 sportskih disciplina, u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji.

Od osnutka 1996. godine na Igrama je sudjelovalo više od 2, 5 milijuna djece i mladih. Proteklih dana održana su finala Coca-Cola Cupa, Tommy turnira u malom nogometu, HEP turnira u rukometu, HP turnira u tenisu, MIS turnir u odbojci, turnir u odbojci na pijesku, utrka na 60 metara i graničar u sklopu Dana sporta, Kinder Joy turnir u uličnoj košarci, FIDE turnira u šahu te stolni tenis.

Natjecanja su službeno završena, ali kao vrhunac cijele sezone u Splitu će se održati Coca-Cola All-star day u sklopu kojeg će Darijo Srna i Nemanja Vidić biti proglašeni novim ambasadorima Igara, svjetski šahovski velemajstori zaigrat će šah, a padel na Rivi Nasser Al-Khelaifi i Zvonimir Boban protiv Nemanje Vidića i Mehmeda Baždarevića. Kruna cijele manifestacije je velika Coca-Cola All-star nogometna utakmica na Prokurativama 25. kolovoza u 21 sat. Revijalnu nogometnu utakmicu igrat će ambasadori SIM-a i prijatelji Igara Aleksander Čeferin, Nasser Al-Khelaifi, Luis Figo, Esteban Cambiasso, Predrag Mijatović, Aitor Karanka, Gaizka Mendieta, Zvonimir Boban, Mario Stanić, Darijo Srna, Nemanja Vidić, Christian Karembeu, Aljoša Asanović i mnogi drugi protiv reprezentacije mladih SIM-ovaca.