Vepar Cup 2023.

Oni su budućnost hrvatskog rukometa; više od 600 igrača u tri dvorane i besplatan ulaz

25.08.2023 u 12:56

Bionic
Reading

Rukometni klub Dubrava organizator je turnira za djecu od 10 do 17 godina na kojem će svoje znanje pokazati više od 600 igrača

Riječ je o turniru 'Vepar Cup 2023.' koji će se održati od 29. kolovoza do 1. rujna ove godine, a zbog masovnosti i više od 35 klubova u pet kategorija koji su potvrdili dolazak, na raspolaganju će imati tri dvorane; SD Dubrava, OŠ Jelkovec i Doma sportova III. Ulaz je slobodan…

Također treba reći kako se na ovogodišnjem turniru po prvi puta održava natjecanje u mini rukometu za 2014. godište (igraju 9. rujna).

Tako će na turniru 'Vepar Cup 2023.' ukupno nastupiti više od 600 klinaca uzrasta od 10 do 17 godina, a nema sumnje da među njima ima i koji budući 'Kauboj', neto koga bismo vrlo brzo mogli vidjeti u seniorskoj hrvatskoj reprezentaciji.

Spomenimo samo kako u generacija U17 na turnir dolaze državni prvaci, rukometaši Sesveta te finalisti RK Zagreb.

Atraktivne će biti i utakmice u generaciji U15 gdje zadnje dvije godine dominira RK Dubrava, klub koji se može pohvaliti kako iz njihovih redova dolazi najkorisniji igrač Hrvatske u tom uzrastu, Lucas Pitt (igrat će i za uzrast U17).

Svako treba reći kako je ovo 14. po redu izdanje turnira koji je po masovnosti jedan od najvećih u svim momčadskim sportovima.

Ipak je ovo budućnost hrvatskog rukometa…

'Turnir ponovno okuplja najbolje ekipe iz Hrvatske, dolaze nam najbolji iz grada Zagreba, Bjelovar, nekoliko ekipa iz susjedne Slovenije. Tako u konkurencijama U17 i U15 imamo prvake i viceprvake Hrvatske, u U17 prvake Sesvete i viceprvake Zagreb, a u U15 prvake domaću ekipu RK Dubrave i viceprvake Sesvete. Ovaj turnir je nama trenerima, ali i igračima dobar pokazatelj onoga što se radilo na pripremama i dobra provjera za sezonu koja počinje sredinom rujna. Veselimo se ponovnom povratku na rukometne terene nakon ljetne stanke, i pozivamo sve ljude željne dobrog rukometa da dođu pogledati mlade rukometne nade', kazao je Branimir Kutnjak, trener u RH Dubrava u kategorijama U13 i U17.