PREMIERSHIP SHOW

Drama u zadnjem kolu: Ispali Birmingham i Blackpool

22.05.2011 u 19:22

Bionic
Reading

Poslovično uzbudljivo zadnje kolo Engleske lige donijelo je i konačnu odluku o dva kluba koji odlaze u Drugu ligu, a to su Birmingham City i Blackpool

Uoči zadnjega kola, čak se šest klubova borilo za ispadanje, a najmanje šanse, što se pokazalo točnim imao je Blackpool, koji je gostovao kod prvaka Manchester Uniteda. Blackpool se u potrazi za pobjedom i spasom hrabro borio, čak je i vodio s 2:1, a nakraju izgubio s 4:2. Drugog putnika u Drugu ligu odlučio je napadač Tottenhama Rus Roman Pavljučenko koji je u sudačkoj nadoknadi pogodio za pobjedu od 2:1 protiv Birminghama, koji je u sezoni kada je senzacionalno osvojio Liga kup, i ispao. Pogodak Pavljučenka donio je spas Wolverhamptonu, koji je doma izgubio od Blackburna s 3:2 i do zadnje minute je praktički bio drugoligaš. Wigan se spasio pobjedom kod Stokea, a već ranije je ispao West Ham.

Tottenham je pobjedom, u kojoj je Luka Modrić igrao cijelu utakmicu, a Niko Kranjčar od 84. minute, uspio sačuvati peto mjesto i ulazak u Europsku ligu, dok je Manchester City pobjedom kod Boltona (2:0) treći i izravno ulazi u Ligu prvaka. Liverpool je izgubio peto mjesto porazom kod Aston Ville, a Arsenal je odigrao samo 2:2 kod Fulhama, te će u kvalifikacije Lige prvaka.