repovi borbe za ligu prvaka

Drama u Gradskom vrtu; Osječani nakon poraza od Lokomotive upali sucu u svlačionicu i prijetili da ga treba prebiti...

27.07.2020 u 07:45

Bionic
Reading

Osijek je u posljednjem kolu Hrvatski Telekom Prve lige izgubio na svojem terenu 2:1 od Lokomotive koja je tako preuzela drugo mjesto na ljestvici koje ove vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. A nakon utakmice podno tribina Gradskog vrta odigravala se prava drama jer domaćini nisu bili zadovoljni suđenjem

Klupski čelnici krivce za poraz od Lokomotive pronašli su u sucima i VAR-u, koje krive za to što su ostali i bez finala Kupa, a sada i bez Lige prvaka. Nakon što su oštro kritizirali sudačke odluke Igora Pajača u Kup utakmici protiv Rijeke, Osječani sada pljuju i po suđenju u posljednjem kolu HT Prve lige.

Problem vide u spornoj situaciji za koju smatraju da je trebao biti penal za njih, a VAR i sudac su odlučili da nije riječ o kaznenom udarcu. Naime, u 60. minuti utakmice Pilj se našao u duelu s Kneževićem. Činilo se da je Knežević sapleo nogama Pilja koji je pao na travnjak, ali sudac Duje Strukan nije pokazao na bijelu točku niti se VAR uključio za dodatnu provjeru.

Najvažnije da se nogomet vratio. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

S druge strane, da je penal i dosuđen, Lokomotiva je na kraju zabila i svoj drugi gol pa ni s 2:2 ne bi Osijek išao u Ligu prvaka već Rijeka kojoj je odgovarao neodlučen rezultat u Gradskom vrtu.

Usprkos tome, iz Osijeka lete otrovne strelice, a posebno je napeto bio nakon utakmice podno tribina Gradskog vrta. Koliko je opasno bilo najbolje govori izvještaju glavnog suca Duje Strukana nakon utakmice. Strukan je prijavio sportskog direktora Osijeka Alena Petrovića zbog teških uvreda, dok je direktora stadiona Gradski vrt Antu Polića te još jednu za sada neimenovanu osobu prijavio zbog upadanja u sudačku svlačionicu. U zapisnik je zbog vrijeđanja sudaca ušao i kondicijski trener Osijeka Dino Krolo.

U zapisniku nakon susreta Osijeka i Lokomotive među ostalim stoji:

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

'Dino Krolo (kondicijski trener u navedenom dopunskom izvješću službenih osoba na dodatnoj klupi) nakon završetka utakmice je vrijeđao glavnog suca Duju Strukana te mu uputio sljedeće riječi: 'Sram te bilo, đubre jedno!', nakon čega mu je glavni sudac pokazao crveni karton. Polić Ante i NN osoba ulaze u svlačionicu kod sudaca nakon završetka utakmice, te govore: 'Kako vas nije sram, stat ćemo ovome na kraj!', nakon čega mu glavni sudac Duje Strukan govori: 'Ja bih vas zamolio da napustite svlačionicu!', a gospodin Polić Ante odgovara: 'Ovo je moj stadion, mogu što hoću!'. Pri izlasku iz VAR sobe, sportski direktor NK Osijeka Petrović Alen vrijeđao je VAR suce riječima: 'Pi*ke jedne, što vi gledate?! Trebalo bi vas prebiti, slobodno me prijavite!'. Vrijeđao je Petrović pri tome i AVAR suce.'

  • +7
NK Osijek - NK Lokomotiva, HT Prva liga, 25.07.2020. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Treba napomenuti kako je sportski direktor Osijeka Alen Petrović i ranije imao nesuglasica sa sucem Dujom Strukanom. Prije četiri kola, u susretu Osijeka i Rijeke, Petrović je sucima pokazao srednji prst i nazivao ih pi*kama te je odlukom Disciplinske komisije HNS-a zaradio suspenziju od mjesec dana i novčanu kaznu od dvije tisuće kuna. Sad bi mogao proći i puno gore...

Nogomet se vratio na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

Hrvatska 1. liga

Inter Zaprešić-Hajduk1:4
Osijek-Lokomotiva1:2
Rijeka-Istra 19614:2
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb36255680
2.Lokomotiva36198965
3.Rijeka361971064
4.Osijek361711862
5.Hajduk361861260
6.Gorica3612131149
7.Slaven Belupo361091739
8.Varaždin36991836
9.Istra 1961365102125
10.Inter Zaprešić36382517

Sljedeće utakmice