ovo nitko nije očekivao

Dominik Livaković lansirao bombu; prva zvijezda Dinama otkrila gdje želi nastaviti karijeru i izazvala lavinu reakcija navijača

13.01.2021 u 10:08

Bionic
Reading

Domini Livaković je u velikom intervjuu za Sportske novosti progovorio o Dinamu, reprezentaciji, svojim ritualima i planovima

Dominik Livaković jedan je od senatora u Dinamovoj svlačionici i svakako jedan od najvrijednijih 'modrih' eksponata. U Dinamo je stigao iz NK Zagreba još 2015. godine na posudbu da bi ga prvak Hrvatske kasnije i otkupio za nešto više od 600.000 eura. U međuvremenu je Livi postao prvi golman reprezentacije i prvo ime Dinama i danas vrijedi više od 13 milijuna eura.

U velikom razgovoru za Sportske novosti progovorio je o Dinamu, reprezentaciji, svojim ritualima i planovima. Zanimljiva je i njegova priprema prije utakmice. Livi uoči svake utakmice najprije u hodniku zaigra košarku.

'Pomolim se prije svake utakmice. Uvijek prvo navučem desnu rukavicu jer kad sam probao početi s lijevom mi je nešto popucalo na spoju, hahaha. Iz svlačionice izađem u hodnik, uzmem košarkašku loptu i igram košarku. Uvijek igram dvije, tri minute prije izlaska na trener. Malo loptu udaram u zid ili se dodajem s direktorom stadiona Miljenkom Sakomanom', otkrio je svoje male ritualne Livaković.

Golman viceprvaka svijeta i prvaka Hrvatske sigurno je među najboljima na svijetu, a možda čak i u top 10 svjetskih golmana.

'Ne mogu ja to govoriti. Trudim se na svakom treningu i utakmici biti najbolji. Ne volim razmišljati gdje sam kad se radi o vratarima. Onda se izgubim', rekao je Livi pa otkrio tko je za njega najbolji na svijetu:

'Manuel Neuer! Bio je jedno vrijeme malo pao, ali sad je opet na najvišoj razini. Uostalom, s Bayernom je osvojio Ligu prvaka', kao iz topa odgovara Livaković.

Dinamo u Europskoj ligi čeka novo proljeće, a Livaković misli da se mogu nositi s idućim protivnikom.

'Krasnodar je protivnik s kojim se možemo nositi. Mislim da su iskusniji od CSKA, jako su dobri prema naprijed, ali sigurno se možemo, da tako kažem, potući s njima. Prednost nam je što drugu utakmicu igramo doma. Idemo korak po korak, teško je prognozirati do kuda možemo. Ja bih najradije da osvojimo Europsku ligu, ali idemo polako, utakmicu po utakmicu.'

Ponuda za njega je bilo i iz inozemstva, ali Dominik je odlučio ostati u Dinamu.

'Imao sam ponudu Montpelliera od 8 milijuna eura. To je za vratara vrhunska ponuda, ali u tom je trenutku dolazio Euro i mislim da sam napravio dobru stvar što sam ostao. Sezona je bila super, igrali smo Ligu prvaka, branio sam sve u reprezentaciji, plasirali smo se na Euro, sve je išlo dobro. Mogu vam reći i ovo. Možda ću cijeli život ostati u Dinamu!', ispalio je bombu Livaković i tako izazvao lavinu oduševljenja među navijačima zagrebačkog sastava.

Ako pak ode iz Dinama, otkrio je i gdje bi volio igrati.

'Primera mi se sviđa. Serie A također... To su lige u kojima bih se želio okušati. Mislim da za Premiership moram biti još mrvicu iskusniji. Najradije bih u Španjolsku. Tamo je super klima, a i ja sam iz Zadra pa volim kad je toplije. No, dobro, ako jednog dana dođe kakva atraktivna ponuda, neću birati. Odnosno, birat ću između Dinama i te ponude', poručio je Livaković.

Što je još rekao o Dinamu, reprezentaciji i svojoj karijeri pogledajte OVDJE.

Pogledajte još jednom najbolje golove 16. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.