ZANIMLJIVA SITUACIJA

Sprema li se jedan od najvećih transfera među klubovima iz HT Prve lige? Dinamo je ozbiljno zagrizao, a evo što je poručila druga strana

28.12.2020 u 20:22

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke nalaze se na odmoru nakon odrađene polusezone. Pripreme za nastavak sezone kreću 4. siječnja, igrači se odmaraju, ali užurbano radi sportski direktor Rijeke Ivan Mance

U jutarnjoj emisiji Pod stijenama Kantride telefonom se javio sportski direktor Bijelih Ivan Mance koji je komentirao početak zimskog prijelaznog roka te najavio početak priprema Riječana čiji će glavni dio provesti u Umagu.

'Svake godine je ovako, zahuktava se polako. Jednostavno tako funkcioniraju stvari u nogometu i Rijeci. Momčilo Raspopović bi trebao potpisati za rumunjsku Astru, već smo sve dogovorili, ne bi trebalo biti nikakvih iznenađenja', rekao je Mance.

Piše se o odlasku Tibora Halilovića u Heerenveen, odnosno, postoji interes za njega od nekoliko kluba iz nizozemske lige.

'Postoje dvije ponuda za njega. Pokušavamo da bude što veća cijena za Rijeku i da Tibor bude zadovoljan. Još ništa nije sasvim sigurno', kazao je Mance, a prenosi HRT.

Dinamo bi uskoro mogao ostati bez vratara Dominika Livaković, a umjesto njega dolazi Ivan Nevistić. Ima li istine o tome?

'Ne znam da se Dinamo baš rješava Livakovića, ne vjerujem da on će mijenjati klub prije Europskog prvenstva. Što se tiče Nevistića, ali i ostalih igrača, svih ovih godina radimo po istom principu - da vučemo najbolje poteze za Rijeku. To znači da u datom momentu prihvaćamo ponude koje su dobre, najčešće od klubova iz inozemstva, ali rijetko od Dinama koji je u Hrvatskoj najjači financijski klub. Mi smo otvoreni za sve, ali ništa nije dogovoreno. Bez obzira na moguće odlaske, Rijeka će biti dobra i ići dalje svojim putem', objasnio je Mance.

  • +35
Varaždin - Rijeka, 1/8 finala Kupa Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Postoji još upita za igrače, među kojima je i Stjepan Lončar.

'Vidjet ćemo, tržište formira cijenu za svakog igrača. Tržište je trenutačno polomljeno, nije na razini ranijih, cijene i brojnost transfera su drastično pale. Ovo je najteži moment otkad se nogomet igra na profesionalnoj igri. Također, A reprezentacija formira cijenu, pa godine igrača. Ima tu mnogo faktora', pričao je Mance te nastavio:

'Prije 10 godina transferi Rijeke su bili 100, 200, 500 tisuća eura. A u ovom desetljeću, ne znam je li koji transfer bio ispod milijuna. Rejting kluba je porastao, Rijeka raste, vjerujemo da će u budućnosti to još više.'

Dobre predstave u Europskoj ligi, donose i boljem statusu kluba u prijelaznom roku.

'Više bih da pričamo o nogometu, a manje o novcima. Činjenica jest da smo bili jedna od najmlađih ekipa, uz Milan, u Europskoj ligi. Pokazali su se igrači na tržištu, osjetio sam i ja osobno, ulazak u Europsku ligu i osvajanje Kupa je razveselio navijače Rijeke. To daje veću satisfakciju nego novci.'

'Imamo jako puno upita za naše igrače, bit ćemo mudriji donositi dobre odluke. Ako budu dobre ponude, prodat ćemo ih, ali neće - ostat će. Nama su ciljevi isti, želimo biti u vrhu i boriti za trofeje. Ako bude dramatičnih odlazaka, bit će i dobrih dolazaka. Mogu navijači biti mirni, da ćemo sve 'pokrpati' i krenuti dalje s jednako jakom Rijekom, zaključio je Mance, a razgovor poslušajte OVDJE.