JUBILARAC PRED NOVINARIMA

Domagoj Vida: Imamo velike talente, poput Gvardiola i Šutala, a hoću li igrati odlučit će izbornik; na kraju je iznenadio novinare

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 18.11.2022 16:02
  • Objavljeno 18.11.2022 u 15:32
Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak je stigla u Dohu, gdje će trenirati i pripremati se za prvi ogled na ovogodišnjem SP-u, a kojeg će otvoriti u srijedu okršajem protiv Maroka

Nakon četiri dana boravka u saudijskom Rijadu, gdje je odigrana i jedina provjerna utakmica (op.a. završilo je pobjedom 1:0 nad Saudijskom Arabijom), hrvatska nogometna reprezentacija ovog je petka stigla u Katar, točnije u Dohu.

Hotel Hilton baza je našim nogometašima, a nakon kratkog odmora i raspakiravanja, izbornik Zlatko Dalić je poveo momčad i na trening u kamp Al Ersal 3.

Pred novinare je stigao Domagoj Vida, koji je protiv Saudijske Arabije upisao 100. nastup u hrvatskom dresu. Inače, Vidi je ovo treće svjetsko prvenstvo. Na prvom u Brazilu 2014. godine nije igrao, ali zato je u Rusiji 2018. dao veliki doprinos u osvajanju svjetskog srebra.

Komentar osjećaja igranja za Hrvatsku.

'Rekao sam, osjećaj je kao i ona prva koju sam krenuo u Osijeku, tako je i ova bila, strast, ljubav – kao prva'.

Velika je konkurencija u obrani, sad ima mladih, kako vidiš obranu.

'Imamo jako dobre mlade igrače, i kakvi su to talenti, poput Joška Gvardiola i Josipa Šutala. Stavio sam se na uslugu reprezentaciji, da pomognem. Spreman sam, ne gledam sebe i bitno je da navijači budu sretni i zadovoljni.. Izbornik je taj koji odlučuje'.

Jesi li spreman preuzeti Ćorlukinu ulogu od prije četiri godine?

'Spreman sam na sve, ali i dalje vjerujem u sebe. Dobro treniram, znam da bi me neki vidjeli u penziji. Ali nisam došao kao putnik ili zabavljač. Ako dobijem priliku, dat ću sve od sebe'.

Još malo o mladim igračima iz obrane.

'U prošlim utakmicama su pokazali da su kvalitetni igrači, to pokazuju iz dana u dan, pogotovo Joško. O njemu priča cijeli nogometni svijet. Ja sam tu da im pomognem savjetima. Ali nadam se da ćemo napraviti puno, s time d aje prva utakmica jako važna'.

Vida je povodom 100. nastupa, u suradnji s HNS-om počastio hrvatske novinare tortom.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal