POTVRDILA I FIFA

Domaćini SP-a u Katru samo dva dana uoči početka turnira donijeli odluku o zabrani prodaje piva oko stadiona

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 18.11.2022 14:56
  • Objavljeno 18.11.2022 u 12:09
Bionic
Reading

Organizatori Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru će u petak objaviti da se pivo ipak neće prodavati navijačima na prostoru oko stadiona, pišu u petak mediji. Nešto kasnije tu je odluku potvrdila i Fifa

Katarske vlasti i FIFA poništili su odluku o prodaji piva navijačima na prostorima oko stadiona na kojima se igraju utakmice Svjetskog prvenstva, objavila je nogometno krovno tijelo u priopćenju u petak, dva dana prije početka prvenstva.

'Nakon razgovora između predstavnika vlasti zemlje domaćina i FIFA-e, odlučeno je da se uklone prodajna mjesta za pivo s prostora oko stadiona i da se prodaja alkoholnih pića koncentrira u navijačke zone i ovlaštene objekte', precizira se u ovom priopćenju, u kojem se ipak ne navode razlozi za takvu odluku.

Ova objava dolazi dva dana prije početka Svjetskog prvenstva, prvog koje se održava u nekoj državi Bliskog istoka.

Glavni sponzor Svjetskog prvenstva, Budweiser, trebao je prodavati alkoholno pivo unutar kruga stadiona navijačima s ulaznicama, u prostoru koji okružuje svaki od osam stadiona tri sata prije i jedan sat nakon svake utakmice.

Nedavno su se vodile rasprave o dostupnosti alkohola na turniru. Prema medijskim izvješćima, Katarci su ranije ovog tjedna demontirali stalke za pivo koji su već bili postavljeni na osam stadiona i ponovno ih postavili drugdje.

Domaćin se zalaže za potpunu zabranu alkohola, dok su se FIFA i njen sponzor piva Budweiser tome protivili.

Alkohol nije u potpunosti zabranjen u Kataru, ali se poslužuje samo u vrlo ograničenim količinama, primjerice u barovima ili restoranima u nekim hotelima. U trgovini ga mogu kupiti i stranci koji imaju boravišnu dozvolu u Kataru, ali moraju biti stariji od 21 godine i za to im je potrebna posebna dozvola.

Izvor: Cropix / Autor: Sportske novosti
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal