EKSKLUZIVNO

Najskuplji marokanski napadač otkrio nam kojeg hrvatskog igrača posebno cijeni: Kad se tako mlad uspio nametnuti...

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna od ponedjeljka je u Saudijskoj Arabiji dok se marokanska reprezentacija uoči SP-a prvih nekoliko dana smjestila u Ujedinjenim Arapskim Emiratima te će u četvrtak odigrati prijateljsku utakmicu protiv Gruzije. Naravno, i Hrvatska i Maroko fokusirani su na međusobni ogled 23. studenog na stadionu Al Bajt, u gradiću Al Koru, smještenom 50 kilometara sjevernije od Dohe

Baš kao što je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić naglasio važnost prve utakmice u skupini protiv Maroka, sigurni smo da je istog razmišljanja i marokanski izbornik Valid Regragui.

Jedan od igrača ove reprezentacije sa sjevera Afrike je i napadač Seville Jusef en Nesiri, do kojeg smo došli, baš kao i do golmana Bona, preko bivšeg hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića.

Imala je Sevilla još u nedjelju obvezu u Kupu kralja te je napokon upisala pobjedu protiv Velardea, a u kojoj je najskuplji među marokanskim napadačima (op.a., prema Transfermarktu cijena mu je 12 milijuna eura) odigrao 52 minute.

No igre u andaluzijskom klubu trenutno su iza njega, a u fokusu je okršaj protiv Hrvatske, svjetskog viceprvaka iz Rusije 2018. godine.

'Bit će to za nas, ali i za vas, jako teška utakmica. Bit će tvrdo, ne vjerujem da će biti puna lijepih poteza, jer ipak je rezultatski to jako važna utakmica. No znamo vašu snagu', rekao je ekskluzivno za tportal En Nesiri.

Snaga marokanske reprezentacije leži u činjenici da mnogi njezini igrači igraju u velikim europskim klubovima, poput Ziješa (Chelsea), Hakimija (PSG) i Mazrauija (Bayern).

Međutim Maroko je i bez nekih od njih izborio nastup na Svjetskom prvenstvu, ali tada je na njihovoj klupi sjedio Vahid Halilhodžić. A kada se domogao mundijala - dobio je otkaz.

'Ne znam što bih tu komentirao. To je stvar saveza i procjene čelnika tko nam što može donijeti i kako pomoći. Uvijek mi je žao ako netko bude smijenjen, ali moj je posao igrati. A tako će biti i na ovom turniru, na kojem ću dati sve za naš dres.'

S obzirom na to da je riječ o napadaču, jasno je da će boriti protiv naših stopera, od kojih se sve više izdvaja ime mladog Joška Gvardiola, a nogometni svijet svrstava ga među pet najboljih igrača na toj poziciji.

'Poznajem ga jako dobro, svjetski je talent koji se tako mlad uspio nametnuti u klubu kao što je RB Leipzig, u strašno jakoj njemačkoj ligi. Vjerujem da mu ova ozljeda, pa ni maska, neće predstavljati nikakav problem, ali nadam se da će mu barem jednom netko od naših igrača ipak uspjeti pobjeći', za kraj je rekao En Nesiri.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal