BOLJI I NA ZEMLJI

Đokoviću novi naslov, Nadalu kompleks

15.05.2011 u 23:03

Bionic
Reading

Novak Đoković je osvojio i sedmi turnir sezone i nezaustavljivo kroči prema broju jedan svjetske ljestvice. U finalu Rima, na zemljanoj podlozi, prilično se lako četvrti put u sezoni obračunao s Rafaelom Nadalom i tako upisao 37. pobjedu u isto toliko nastupa ove godine

Možda i najbolji srpski sportaš svih vremena svladao je Nadala sa 6:4, 6:4 i tako poremetio ravnotežu snaga u svjetskom tenisu. Nadal, naime, trenutačno nije kralj zemlje, Đoković dominira na svim podlogama. Bit će zanimljivo kada počne travnati dio sezone.

Novak je u finale ušao nakon trosatnog maratona
protiv Murrayja i mnogi su dvojili ima li snage za novu trku protiv Nadala. Ostalo je dovoljno, Srbin je fizički potpuno parirao najizdržljivijem tenisaču svijeta.

Nadala servis nije dovoljno dobro služio, a Đoković je na osnovnoj liniji radio što je htio. Konstantan pritisak, duboke lopte i Nadal, ne svojom greškom, nije imao šanse.

Prvi set je mirno jedrio do 4:3 za Đokovića, a tada je uslijedila serija od tri breaka u kojoj je Srbin potpisao dva i uz veliko slavlje uzeo prvi set. U drugom je nastavio u velikom stilu i poveo 2:0, no Nadal je ipak preveliki igrač da bi pustio da izgubi meč bez prave borbe.

Odmah je vratio break, potom izvukao 15:40 i vratio se u meč. Padao je na zemlju i dizao se, izgubio važan poen odlukom 'oka sokolova', ni prasice mu nisu bile sklone i nije uspio sasvim zakomplicirati Đokovićev put prema novoj pobjedi. Na predzadnji odmor meča, kod 6:4, 4:3 Novak je otišao trčeći i jasno dao do znanja Rafi da zaboravi na faktor njegova umora. U ostalim gemovima viđen je klasičan teniski vatromet, pravi crescendo velikog dvoboja, i Nole je opet pokazao više. U zadnjem gemu izvukao je gotovo nemoguće poteze, ali i propustio tri meč lopte. Kada je u četvrtom pokušaju završio meč krenula je euforija koju mu nitko ne može zamjeriti. Đoković je najbolji i toga je svjestan.