SPEKTAKL PROTIV MURRAYJA

Đoković herojski do novog finala s Nadalom

14.05.2011 u 23:06

Bionic
Reading

Serija Novaka Đokovića ne prestaje, ove sezone nepobjedivi Srbin u polufinalu Rima svladao je Andyja Murrayja sa 6:1, 3:6, 7:6(2) i upisao 38. pobjedu u nizu

Tri sata gladijatorske teniske borbe otišlo je na stranu Đokovića, a drugi igrač svijeta vrijedan trijumf može zahvaliti prvenstveno većem samopouzdanju. Obojica su odigrala fenomenalan meč, ali Nole je mentalno trenutno jači i to je odlučilo.

U prvom setu Škot gotovo da nije postojao, ali se u drugom setu vratio na scenu i sjajnim potezima izborio treći set. Tamo je Đoković poveo 3:1, ali uslijedila je serija breakova koja je dovela do servisa za meč Andyja Murraya pri rezultatu 5:4.

Imao je i 30:15, ali meč loptu nije vidio i u odlučujućem gemu Đoković je ostao čvrst i natjerao na kapitulaciju škotskog maratonca. Pozdravio je protivnika i onda počeo nekontrolirano urlati, poput Tarzana. Pražnjenje koje je govorilo sve o jednom od najboljih mečeva sezone, ali veliki pobjednik je i Rafael Nadal koji će u finalu čekati prilično iscijeđenog Đokovića.

Ove godine su sastajali tri puta i, jasno, sva tri puta slavio je Đoković koji u ovoj godini ima omjer 36:0.