Brojevi su ohrabrujući

Dok cijeli svijet strahuje od koronavirusa, UEFA smiruje situaciju; uopće nema bojazni za Euro 2021., a za to postoji jako dobar razlog

06.11.2020 u 08:03

Bionic
Reading

Europska nogometna federacija (UEFA) je od 5. kolovoza do 15. listopada obavila 61.859 testova na COVID-19, a samo 340 testova, što je 0.55 posto, bilo je pozitivno, što nogomet čini jednim od najsigurnijih okruženja na svijetu

Europska nogometna federacija (UEFA) je od 5. kolovoza do 15. listopada obavila 61.859 testova na COVID-19, a samo 340 testova, što je 0.55 % je bilio pozitivno, što nogomet čini jednim od najsigurnijih okruženja na svijetu, objavila je krovna nogometna organizacija 'Starog kontinenta' u četvrtak.

U tom razdoblju je odigrano 526 utakmica u deset UEFA-inih natjecanja (Liga prvaka, Europska liga, Liga prvaka za žene, juniorska Liga prvaka, Superkup, Futsal Liga prvaka, Liga nacija, doigravanje za Euro 2020, U-21 i kvalifikacije za EURO za žene), a samo 3 % utakmica je otkazano zbog koronavirusa.

'Protokol koji smo uspostavili robustan je i osigurava sigurnost svih uključenih, čak i u ovim teškim vremenima kada pandemija napreduje diljem kontinenta', rekao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

'To nam daje samopouzdanje da će se naša natjecanja igrati kako je planirano.'

Dodao je kako je protokol za povratak u igru ​​učinio profesionalni nogomet jednim od najsigurnijih okruženja na svijetu.

'Nevjerojatno je postignuće uspjeti odigrati više od 97% utakmica prema rasporedu', istaknuo je Čeferin.

Iz UEFA-e su naglasili kako je u prosjeku bilo 53.9 testova po momčadi, po utakmici, a manje od polovice pozitivnih rezultata bilo je kod igrača, dok se druga polovica odnosila na ostale članove delegacija timova i službenike utakmica.