ATP CHALLENGER

Dodig u Luksemburgu stigao do četvrtfinala

13.09.2012 u 16:52

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u četvrtfinale vrlo jakog ATP Challenger turnira koji se ovoga tjedna igra u dvorani (tvrda podloga) u luksemburškom gradu Petangeu.

U dosta čudnom susretu Dodig, 110. igrač svjetske ATP-jeve ljestvice, slavio je protiv češkog tenisača Jana Minara, nakon dva sata i 15 minuta igre, s 2:6, 6:2, 7:6(3).

Dodig je u svoja prva tri servis-gema čak dva puta ispuštao početni udarac, što je omogućilo Minaru da bez većih problema stigne do uvjerljive 5-1 prednosti. Servisom je češki tenisač potvrdio dominaciju u prvom setu osvojivši ga sa 6:2.

U drugom setu u potpunosti druga slika i igra našeg tenisača. Dodig je, za razliku od 1. seta, kada je isputio čak 17 poena na svom servisu, u drugom setu izgubio tek tri poena nakon početnog udarca i to tek nakon drugog. Naime, nakon prvog servisa, točnije njih 13, Dodig nije izgubio nijedan jedini poen.

S dva breaka iz dvije ponuđene prilike Dodig je odveo meč u treći set osvojivši drugi identičnim rezultatom kao Minar prvi.

Činilo se kao da će Dodig lako slomiti Čeha u trećem setu, ali tome nije bilo tako. Naš je tenisač doslovno u svakom gemu bio na 'repu' svom protivniku (dolazio do 30 ili izjednačenja), ali do breaka nije uspio.

Minar, koji nije imao break loptu još otkako je po drugi put breaknuo Dodiga u 1. setu, je došao do iznenađujuće prilika da oduzme servis našem tenisaču u 11. gemu trećeg seta (30:40). Sjajnim servisom u ostatku gemu Dodig je spasio svoj početni udarac, nakon kojeg je Minar zadržao i svoj, te je pobjednik morao biti odlučen u tie-breaku.

Dodig je bio bolji i koncentriraniji u njemu, te je naplatio daleko bolju igru od češkog tenisača nakon iznimno lošeg prvog seta. Od rezultata 3:3 u tie-breaku Dodig je nanizao četiri poena i osigurao četvrtfinale i susret protiv Nijemca Tobiasa Kamkea, četvrtog nositelja turnira.

Dosada su njih dvojica odigrala tri susreta, dva na turnirima ATP kategorije, a trenutni rezultat je 2:1 u korist našeg tenisača. Posljednja dva susreta (2010. u Stockholmu i 2012. u Miamiju) otišla su na stranu našeg tenisača.

ATP Challenger Petange, 2. kolo:
Dodig - J. Minar 2:6, 6:2, 7:6(3)