roland garros

Dodig i Krajicek preokretom do velike pobjede; slavio je i Pavić u mješovitim parovima

31.05.2023 u 19:27

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i njegov partner, Amerikanac Austin Krajicek, teškom su izborenom pobjedom otvorili nastup na Roland Garrosu gdje su postavljeni za četvrte nositelje

Dodig i Krajicek su svladali argentinsku kombinaciju Sebastian Baez i Guillermo Duran 7-6(3), 3-6, 7-6(10-4).

Nakon što su Dodig i Krajicek dobili tie-break prvog seta, kojeg su otvorili 5-0, u drugoj dionici bolje su igrali argentinski tenisači koji ne samo da su izjednačili na 1-1 u setovima, već su u trećem setu poveli 3-1.

No, Dodig i Krajicek su se vratili u meč tako što su nanizali tri gema te vratili break minusa. O pobjedniku se odlučivalo u tie-breaku trećeg seta kojeg su Hrvat i Amerikanac otvorili na isti način kao u prvom setu, vodstvom 5-0. To je bilo dovoljno da se slome žilavi Argentinci i osigura drugo kolo.

Tamo će Dodig i Krajicek igrati protiv Švicarca Hueslera i Čileanca Jarryja. Oni su svladali brazilsko-talijansku kombinaciju Demoliner - Vavassori 6-3, 6-7(4), 6-3.

Nakon što je s Nikolom Mektićem ispao u prvom kolu muških parova, hrvatski tenisač Mate Pavić uspješno je otvorio turnir mješovitih parova. Pavić i američka tenisačica Bethanie Mattek-Sands su u prvom kolu pobijedili nizozemsku kombinaciju Schuurs i Rojer sa 6-3, 6-4. Inače, Nizozemci su bili postavljeni za četvrte nositelje.

U 2. kolu Pavić i Mattek-Sands će igrati protiv pobjednika meča Melichar-Martinez i Krawietz protiv Andreescu i Venus.

Roland Garros, parovi 1. kolo

Dodig / Krajicek (Hrv,SAD/4) - Baez / Duran (Arg) 7-6(3), 3-6, 7-6(4)

Mješoviti parovi, 1. kolo

Mattek-Sands / Pavić (SAD, Hrv) - Schuurs / Rojer (Niz, 4) 6-3, 6-4