vaterpolska liga prvaka

Jug u četvrtfinalu Lige prvaka izgubio od Barcelonete

31.05.2023 u 18:42

Bionic
Reading

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja neće igrati u polufinalu završnice Lige prvaka koja se igra u Beogradu, u četvrtfinalu je bolja od hrvatskog doprvaka bila španjolska Barceloneta 11:9 (1:1, 4:4, 4:2, 2:2)

Utakmica je počela iznimno tvrdo pa su momčadi u prvoj četvrtini uspjele postići tek po jedan gol, u oba slučaja iz kaznenih udaraca.

Sastavi su se raspucali u drugoj dionici. Tri puta je Barceloneta imala po gol prednosti, 2:1, 3:2 i 4:3, ali je Jug AO stalno brisao taj zaostatak golovima Biljake, Žuvele i Mozare.

Hrvatska momčad po prvi puta je povela dvije minute prije kraja druge četvrtine kada je Kakaris zabio za 5:4. No, krajem druge četvrtine Barceloneta je izjednačila na 5:5, a potom treću otvorila s tri gola, čime se odlijepila na 8:5.

Obrambeno je momčad iz Dubrovnika pala u tom dijelu četvrtfinala i sve je teže pratila ritam razigranog suparnika, ali aktualni hrvatski doprvak ipak nije dozvolio Barceloneti da se značajnije odvoji. Španjolska momčad je zadnju četvrtinu dočekala s dva gola prednosti (9:7).

Posljednji priključak Jug AO je imao na startu zadnje dionice kada je Žuvela smanjio na 9:8. Barceloneta je potom vezala dva gola, povela 11:8 i riješila utakmicu.

Za Jug AO je Marko Žuvela zabio tri gola, Maro Joković dva, a po jedan Mozara, Kakaris, Zvono i Biljaka. Kod Barcelonete, sastava kojeg vodi hrvatski stručnjak Elvis Fatović, po tri gola su dali Pavillard i Biel Lara.

Kasnije tijekom srijede preostale će četvrtfinalne utakmice odigrati Novi Beograd - Olympiakos, Brescia - Vougliameni i Pro Recco - Ferencvaros.