RIJEČANI VEĆ PROŠLI

Dobar uvod: Manchester stradao na Poljudu

23.10.2009 u 14:50

Bionic
Reading

Tijekom vikenda čak četiri hrvatska vaterpolska kluba tražit će što bolje pozicije za nastavak europske sezone. Za Ligu prvaka bore se Mladost i Šibenik (Jug se kvalificirao izravno), dok u Kup LEN žele splitski Jadran i riječko Primorje

Splićani jedini od hrvatskog pokera protivnike dočekuju u svojoj vodi, a posao su igrači trenera Matutinovića otvorili protiv slabašnog Manchestera, koji je isprašen s uvjerljivih 26:6. Sedam golova zabio je Rene Bezić, za goste tri Ryder.

S obzirom da od šest momčadi čak četiri idu u drugi krug, problem će Splićani zasigurno riješiti protiv portugalske Rote, dok će svoju trenutnu snagu iskušavati protiv branitelja naslova u Kupu LEN Szegeda, Dinama iz Moskve i crnogorskog Vala.

Riječko Primorje nastupa u nizozemskom Amersfoortu, a za predjelo su apsolvirali francuskog predstavnika Dauphins sa 17:5. Josip Vrlić zabio je četiri gola, Brala i Tiškivski dodali su po tri. U drugom kolu uvjerljivi su bili i protiv španjolskog Sabadella te tako već prvoga dana osigurali prolaz u drugu rundu. U konačnih 15:7 najviše su ugradila dvojica najiskusnijih Riječana, Samir Barač (4) i Nikola Franković (3).

Kasnije tijekom dana kvalifikacijske nastupe započet će Mladost i Šibenik. Zagrepčani u Budvi igraju protiv Spandaua, dok Šibenik u Egeru otvara protiv istoimenog domaćina.