NA NJEMAČKOM TLU

Dirljiva gesta Sebastiana Vettela; evo na koji način će odati počast legendarnom sunarodnjaku Michaelu Schumacheru

11.10.2020 u 08:05

Bionic
Reading

Sebastian Vettel, na 11. utrci sezone VN Eifela na stazi Nürburgring, odaje dirljivu počast Michaelu Schumacheru koji se i dalje oporavlja od teške nesreće na skijanju

Njemački vozač odat će počast legendi Formule 1 Michaelu Schumacheru novim dizajnom kacige po uzoru na sedmerostrukog svjetskog prvaka. Schumacher se oporavlja od stravične nesreće na skijanju u prosincu 2013. godine u kojoj je pretrpio ozljede glave, a njegovo je zdravstveno stanje obavijeno tajnom.

Bivša Ferrarijeva zvijezda bila je poznata po zaštitnim kacigama, a Vettel je printom ponovno stvorio klasični dizajn nadahnut Schumacherom uoči Velike nagrade Eifela te ga uoči utrke pokazao sinu Micku Schumacheru.

Na kacigi su Michaelove zvijezde, kineski zmajevi, natpisi sa strane i Michaelov MS logo.

'Za VN Njemačke ovog vikenda nosit ću novu kacigu. Ne izgleda baš drugačije, ali zapravo jest, jer ćemo ispod imati Michaelov originalni dizajn iz 2006. godine.To je samo mala misao, očito nam svima nedostaje. Na taj su način utrke u Njemačkoj uvijek nešto posebno', pričao je Vettel te dodao:

'Razmišljajući o njemu i njegovoj posljednjoj utrci ovdje , kad je pobijedio 2006., posljednji put na njemačkom tlu, pa vjerujem da je to lijepa gesta i radujem se što ću ovaj vikend nositi takvu kacigu', izjavio je Vettel.

Novu sezonu Formule 1 pratite na Arenasport 2 kanalu samo na MAXtv-u. MAXtv pruža najveći izbor sportskih, filmskih i zabavnih sadržaja koje gledajte na televizoru ili mobilnom uređaju bilo gdje u Hrvatskoj. O svemu više saznajte OVDJE.

  • +9
Formula 1, VN Rusije, 2010. Izvor: EPA / Autor: Pavel Golovkin / Pool