IZ USTA LUISA SUAREZA

Postoji mogućnost da Lionel Messi potpiše novi ugovor; evo što u Barceloni moraju napraviti kako bi zadržali svoju najveću zvijezdu

10.10.2020 u 16:12

Bionic
Reading

Lionel Messi čeka da mu istekne zadnja godina ugovora kako bi napustio Barcelonu, ali bivši suigrač Luis Suarez vjeruje da postoji jedna mogućnost koja bi ostavila Argentinca na Camp Nou

Messi je zamalo napustio katalonski ponos, jer je želio aktivirati otpusnu klauzulu, ali Barcelona je imala svoje tumačenje ugovora i nije ga željela pustiti besplatno nego samo za 700 milijuna eura koliko je iznosila odštetna klauzula. Argentinac je odustao od pravne bitke s klubom i odrađuje zadnju sezonu nakon koje će biti slobodan igrač, a poznato je već da je najveći kandidat za njegovo dovođenje – Manchester City.

Puno je ružnog izrečeno, a Messiju je zasmetalo i što je na tužan način Barcelonu morao napustiti Luis Suarez, dugogodišnji suigrač i veliki prijatelj.

Upravo se Urugvajac ovih dana oglasio o složenoj situaciji u kojoj se našao Messi, a njegove riječi dale su tračak nade navijačima Barcelone odnosno da bi Messi mogao ostati.

'Iz poštovanja prema odnosu koji imam s Leom, neću reći o čemu smo tada razgovarali, ali proživio je tešku i složenu situaciju. Želio je otići, a klub to nije želio. Pokušao sam ga podržati, brinuti se o njemu i malo mu odvratiti pozornost', rekao je Suarez koji se dotaknuo svojeg odlaska.

  • +3
Celta - Barcelona, Primera, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Lavandeira jr

'Mislim da su me htjeli maknuti od Messija, možda im je zasmetalo što imam dobar odnos s Leom. Možda su toliko željeli da on nije sa mnom.'

Pomirba između Messija i Barcelone zvuči nemoguće, ali...

'Možda postoji mogućnost da Messi igra za neki drugi klub, ali ako se ponovno osjeća ugodno, sretno i dođe li novi upravni odbor, on će htjeti ostati', rekao je Suarez te tako jasno dao do znanja da predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu i sadašnja uprava moraju postati bivši i dati priliku nekim drugim ljudima.

U suprotnom Messi odlazi...