TAKAV JE BIO

Direktor Ferrarija progovorio je o 'opsesivnom' Michaelu Schumacheru te je potvrdio ono što su svi godinama slušali o sedmerostrukom prvaku

08.11.2021 u 08:11

Bionic
Reading

Direktor Ferrarijeve momčadi Mattia Binotto još jednom je govorio koliko je inspiriran načinom na koji je Michael Schumacher u prošlosti obavljao svoje poslove s momčadi

Binotto je bio u Ferrariju tijekom Schumacherovog razdoblja nakon što je počeo raditi u njihovom odjelu za razvoj motora još 1995. godine. Tako se sadašnji direktor talijanske momčadi iz prve ruke uvjerio kako radi sedmerostruki prvak koji je u Formuli 1 upamćen ne samo po rekordima nego i radnim navikama.

'Schumacher je bio najbolji primjer opsesije i pristupa stalnog poboljšanja, jer je gledao sve. Nije se usredotočio samo na najvažnije stvari koje su se dogodile, već na svaki detalj', rekao je za People Binotto.

S obzirom da je slavni Nijemac imao toliko uspjeha Binotto i danas pokušava primijeniti Schumacherove principe rada unutar momčadi. Legendarni vozač je testirao svoje bolide što je češće mogao, radeći duge smjene sa članovima svoje ekipe kako bi izvukli sve što su mogli iz bolida.

  • +19
Formula 1, Velika nagrada SAD-a, Austin, Texas, 24.10.2021. Izvor: EPA / Autor: SHAWN THEW

Budući da je Ferrari od 2008. bez titule vozača ili konstruktora Binotto želi i dalje imati 'opsesiju i pobjednički mentalitet' Schumachera kako bi nastavio oporavak i vratio Ferrari u vrh Formule 1.Koliko je naučio od Nijemca?

'Zaista puno. Kada se susrećem s raznim situacijama, uvijek pokušavam razmišljati kako bi se one riješile u prošlosti, uzimajući inspiraciju od njega. Da se vratimo na ono što smo prije rekli, to je opsesija i pobjednički mentalitet. Opsesivan i pobjednički mentalitet znači da se uvijek pokušavate poboljšati. Poboljšanje znači učiti, a učiš iz iskustva. Svakim pojedinim iskustvom morate biti sigurni da ste nešto naučili, te da postajete jači i bolji za budućnost', pričao je Binotto.

Ferrarijev zadnji vozač koji je osvojio pojedinačni naslov bio je Finac Kimmi Raikkonen 2007., a te godine 'crveni bolid' bio je zadnji puta najbolji i u konkurenciji konstruktora (drugi vozač Felipe Massa).