Split ga pamti

Dino Rađa emotivnim riječima oprostio se od Zorana Sretenovića, omiljenog suigrača, cimera i prijatelja: Svi su ga obožavali

29.04.2022 u 11:48

Bionic
Reading

Nakon što je iz Beograda stigla tužna vijest kako je Zoran Sretenović, proslavljeni košarkaš iz zlatne generacije splitske Jugoplastike preminuo u 58. godini života, od njega su se pozdravili i neki bivšu suigrači

Zoran Sretenović, u Split stigao iz Beograda na poziv trenera Bože Maljkovića i mnogi su tada bili skeptični. No, bio je vrlo važan dio te šampionske momčadi na poziciji organizatora igre, a upravo s Jugoplastikom postigao je najveće uspjehe u karijeri uključi tri uzastopne titule prvaka Europe.

Njegov bivši suigrač Dino Rađa, kojeg je nedavno jako pogodio prerani odlazak Gorana Sobina, na svom Instagramu profilu objavio je vrlo kratko i emotivun poruku koju posvećuje Zoranu Sretenoviću uz fotografiju iz tih zlatnih dana.

'Zadnjih šest miseci su postali takvi da mi se straj javit na telefon. Koliko dobrih ljudi i prijatelja je otišlo. Sreto mi je bija ka brat. U ono doba smo bili cimeri i provodili najviše vrimena skupa. U prvom redu je bija čovik. Zajebant od glave do pete. Taj ni sekunde nije bija ozbiljan osin kad je igra. A kad je igra kompjuter u glavi. Taj je zna sve šta triba u svakom trenutku. Bija je pravi plej koji je drža uzde jedne moćne ekipe i svi su ga obožavali. Muda ka dinje, obrana za primjer, a i kad bi da dva koša igra je odličnu utakmicu. Kakva je to glava bila. Druže moj neka ti je laka zemlja', napisao je Rađa.

I sve što je Rađa u svom stilu napisao zaista jest tako. Način na koji je Sretenović igrao bio je poseban, a imao je pobjednički mentalitet što je u njemu i prepoznao Maljković. Bez njega ta zlatna generacija sigurno ne bi bila ista.