dok se čeka istina...

Od svih navodnih pojačanja Rijeke, on bi bio najspektakularnije. Međutim, prije godinu i pol je rekao: U Hajduk i Rijeku ne bih nikada

02.07.2022 u 16:55

Bionic
Reading

Nogometni prvoligaš s Rujevice ovog ljeta doživjet će veliku rekonstrukciju. Dosta je igrača već otišlo, nekolicina njih je došla, a u medijskom prostoru vrte se imena onih koji bi bili 'seznacionalna pojačanja'. No, pričekajmo da Damir Mišković i Rijeka potvrde transfere, pa da sve bude službeno

Kako će izgledati Rijeka u novoj sezoni? Prema onome što se dogodilo, ali i što se najavljuje, mogla bi to biti momčad dostojna nove borbe za trofeje u domaćem okruženju.

Jer trojica su već došla. Nakon Marija Vrančića i Matea Pavlovića, ovog petka riješen je i povratak Mateja Mitrovića.

No, od petka u 'eteru' su još tri zvučna imena, sva su trojica bili (povremeni) reprezentativci, a i dobar su dio karijere proveli u zagrebačkom Dinamu.

Već dvije godine, u vrijeme prijelaznih rokova, provlači se ime Alena Halilovića, koji je tijekom prošle sezone u momčadi engleskog drugoligaša Readinga skupio tek 850 minuta. Međutim, od tih 850 minuta, 150 ih je bilo za U23 momčad, a njih je odigrao još u ožujku. Dakle, bez utakmice je već četiri mjeseca.

Onda je u medijima osvanulo ime Marka Roga, igrača koji je imao veliki peh s ozljedama, a koje su ga koštale još veće karijere. Prošle sezone nosio je dres Cagliarija, kluba koji je ispao iz Serie A, te je samim time upitno hoće li imati volje, ili bolje rečeno, sredstava zadržati Roga. Rog je u prošloj sezoni odigrao tek 306 minuta u osam utakmica, od čega je u samo dvije bio starter.

Ove subote pak, dio medija piše kako bi se na Rujevici, ukoliko se uspije dogovoriti s Romom za prijevremeni raskid ugovora ili ako se ne vrati u Zürich u kojem je igrao prošle sezone na posudbi, mogao ukazati još jedan 'nebrušeni' dijamant, Ante Ćorić.

Naravno, oko njegova dolaska bilo bi najviše posla, jer je on pod ugovorom, s lijepom plaćom u Romi. No, sasvim sigurno bio bi i najveće pojačanje, jer u prošloj sezoni uhvatio je kontinuitet igara i s Zürichom je izborio nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka. U dresu švicarskog kluba skupio je 763 minute, igrao u 21 utakmici, od čega u sedam kao starter, a taj bi broj sigurno bio veći da tijekom sezone nije imao problema s radnom dozvolom, odnosno papirima.

Ipak, ova priča možda je i malo 'nategnuta', jer u arhivi postoji zapis iz proljeća 2021. godine kada je Ćorić rekao da u hrvatskom nogometu ne bi mogao igrati za nikoga osim za Dinamo.

'U Dinamu sam pogriješio, ali nisam mu rekao zbogom, a u Hajduk i Rijeku ne bih nikada'.

Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više https://www.hrvatskitelekom.hr/kombinacija-mjeseca