supersport superkup

Otkriveno je koliko će zaraditi osvajač prvog trofeja u novoj sezoni domaćeg nogometa, a profitirat će i 'mali' klubovi

05.07.2022 u 14:15

Bionic
Reading

Dinamo i Hajduk u subotu 9. srpnja (20 sati, MAXSport, MAXtv) na Maksimiru igraju utakmicu SuperSport Superkupa. To je ujedno i prva službena utakmica nove nogometne sezone u kojoj će klubovi dijeliti popriličnu zaradu od televizijskih prava

Novu sezonu domaćeg nogometa u subotu (9. srpnja, 20 sati, MAXSport, MAXtv) na Maksimiru otvaraju aktualni prvak Dinamo i aktualni osvajač Kupa Hajduk.

To će biti borba za prvi trofej u sezoni u kojoj naše klubove čekaju i puno izdašnije nagrade za nastupe u natjecanjima, a sve zahvaljujući novom, značajno bogatijem ugovoru o TV pravima. A veća financijska ulaganja u TV prava od ove će sezone pratiti i uvođenje financijskih nagrada u domaćem Kupu i Superkupu.

Tako će se Dinamo i Hajduk u subotu, osim za prvi trofej u sezoni, boriti i za nagradu od ukupno 200.000 kuna.

Naime, HNS je odlučio da će pobjedniku SuperSport Superkupa pripasti nagrada od 130.000 kuna, dok će se poražena momčad morati zadovoljiti s 'tek' 70.000 kuna. Da, neki će reći 'sitniš', ali ovo je solidan 'poguranac' s obzirom na to da do sada takvih nagrada nije bilo.

Podsjetimo, organizator ovogodišnje utakmice SuperSport Superkupa je aktualni prvak, u ovom slučaju Dinamo. Odlukom HNS-a njemu pripadaju svi prihodi, ali i svi troškovi organizacije utakmice. Uz to je domaćin utakmice prema pravilniku HNS-a obvezan platiti gostu, u ovom slučaju Hajduku, sve troškove smještaja u Zagrebu za dolazak na utakmicu Superkup. Radi se o jednom noćenju za do najviše 35 osoba u hotelu s najmanje četiri zvjezdice te puni pansion.

Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više https://www.hrvatskitelekom.hr/kombinacija-mjeseca

HNS je uz to odlučio financijske nagrade uvesti i za SuperSport Hrvatski nogometni kup. Tako će prema novom pravilniku HNS-a pretkolu domaćinu pripasti 10.000, a gostu 7500 kuna. U šesnaestini, osmini i četvrtfinalu nagradu ima samo domaćin i to po 15.000, 20.000 i 30.000 kuna. Za polufinale je predviđeno po 50.000 kuna i za gosta i za domaćina. Znakovito je da će dobar dio tog financijskog kolača 'kapnuti' u blagajne 'malih' klubova pa će i tako izravno pomoći njihovom opstanku, a možda i razvoju...

Za kraj, osvajaču SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa pripast će nagrada od 150.000 kuna, dok će se poraženi zadovoljiti s iznosom od 75.000 kuna. A sve to zahvaljujući novom ugovoru o TV i sponzorskim pravima.