sjajna situacija

Dinamu se iznenada otvara prilika za nešto više od 'samo' europskog proljeća

06.10.2018 u 09:35

Bionic
Reading

Nakon trijumfa protiv Fenerbahčea i Anderlechta Dinamo u dvobojima protiv slovačkog Spartaka ne samo što ima priliku osigurati europsko proljeće, već i prvo mjesto u skupini koje bi mu donijelo protivnika po mjeri na otvaranju nokaut faze natjecanja...

Momčad koju uspješno vodi Nenad Bjelica odradila je odličan posao na otvaranju grupne faze Europske lige i nalazi se u najboljoj situaciji u posljednjih 48 godina te joj se napokon smiješi proljeće u Europi.

  • +9
Anderlecht - Dinamo, 2. kolo Europske lige, 2018/19. Izvor: Profimedia / Autor: JASPER JACOBS

Pobjedama protiv Fenerbahčea i Anderlechta Dinamo se našao na vrhu skupine D, uz maksimalnih 6 osvojenih bodova i gol razliku 6:1, uoči dvije utakmice protiv Spartaka iz Trnave, po mnogočemu najslabije momčadi u grupi.

'Modri' su se tako našli u prilici u obračunima protiv Slovaka osigurati svoje mjesto u nokaut fazi natjecanja Europske lige, ali nudi im se i više od toga. Naime, dvije pobjede odvele bi Dinamo na 12 osvojenih bodova, što bi gotovo sigurno osiguralo prvo mjesto u skupini, a time i lakši ždrijeb u 1/16 finala ovog natjecanja.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama u skupini, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

U tom bi slučaju protivnik mogao biti zaista po mjeri: švicarski Zürich, bečki Rapid, danski Kopenhagen, belgijski Genk, a možda i kazahstanska Astana koju je Dinamo već izbacio iz Lige prvaka.

Dakle, otvara se 'modrima' i više od 'prezimljavanja': europsko proljeće koje bi moglo zaista biti legendarno i potrajati više od samo dvije natjecateljske utakmice...

Raspored svih utakmica Dinama u skupini D Europske lige (Arenasport):

  • 20. rujna: Dinamo - Fenerbahce 4:1
  • 4. listopada: Anderlecht – Dinamo 0:2
  • 25. listopada: Spartak T.- Dinamo
  • 8. studenog: Dinamo – Spartak T.
  • 29. studenog: Fenerbahce - Dinamo
  • 13. prosinca: Dinamo - Anderlecht

Europska liga

Skupina D

Anderlecht-Dinamo Zagreb0:2
Fenerbahče-Spartak Trnava2:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb22006
2.Fenerbahče21013
3.Spartak Trnava21013
4.Anderlecht20020

Sljedeće utakmice

25.10.Anderlecht-Fenerbahče
25.10.Spartak Trnava-Dinamo Zagreb