pred put u šibenik

Dinamov trener Ante Čačić posve iskreno o istupu Deana Računice da navija za Hajduk, ali i mogućim premijama splitskog kluba Šibenčanima

14.05.2022 u 14:14

Bionic
Reading

Dinamova računica je jasna. U nedjelju od 19.05 sati (Arenasport 1, MAXtv) na Šubićevcu pobijediti Šibenik i kolo prije kraja, odnosno prije okršaja s Hajdukom, osigurati naslov prvaka

Dinamo je pred još jednim osvajanjem naslova prvaka. I sve drži u svojim rukama, a do novog trofeja može doći u nedjelju na Šubićevcu.

Uoči odlaska u Šibenik, gdje će imati glasnu i brojnu podršku Bad Blue Boysa, pred novinare je sjeo Dinamov trener Ante Čačić.

'Prvenstvo je na kraju, pred posljednjim smo gostovanjem. Kao klub se možemo potvrditi kao novi-stari prvaci. Učinit ćemo sve da dobijemo, utakmica neće biti nimalo lagana. Moj optimizam proizlazi iz ove tri posljednje utakmice, pogotovo ove se Osijekom. Učinit ćemo sve da se vratimo s naslovom prvaka u Zagreb', rekao je Čačić, a prenose Sportske novosti.

Kaže da je apsolutno sve u rukama njegove momčadi

'Svjesni su igrači da je sve u našim rukama. Vidim ozbiljnost u momčadi, način na koji smo pobijedili Osijek je veliki poticaj igračima. Rekao sam igračima; 'da se igra peto kolo, opet bi išli na isti način na pobjedu. Ovo je pak dodatni motiv da stavimo 'točku na i'.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Šibenik?

'Domaćin je rasterećen, zato će nam biti teže do cilja. Imaju par igrača koji mogu prirediti neugode. Dinamo je favorit i znamo kako ćemo se postaviti'.

Kako gleda na onu izjavu Računice nakon utakmice s Hajdukom u Splitu u kojoj je poželio naslov Hajduku?

'Tek sam u petak čuo da mu nije pao teško poraz u Splitu. On je bivši igrač Hajduka, nema tu ničeg lošeg, to je normalno. Dobro je pripremio tu utakmicu s Hajdukom u Splitu'.

  • +7
Dinamo - Osijek, 8.5.2022. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Dinamov trener rekao i što misli o mogućim Hajdukovim premijama igračima Šibenika.

'Ne znam... Uvijek se pojavljuju špekulacije. Dugo sam u nogometu, nije lako ništa 'namjestiti'. Nakon utakmice s Lokomotivom sam nazvao Božidara Šikića i čestitao mu. Mislio sam da će nam biti lakše, a na kraju sam bio zadovoljan s bodom. Kad bi se znao unaprijed rezultat, kladionice bi propale. Usredotočen sam na našu momčad i igrače. Ako budemo na svojoj razini, onda vjerujem da ćemo izaći kao pobjednici. Nismo razmišljali o slavlju, nakon utakmice, ne idemo u Šibenik na izlet'.

Iako je Čačić doveden za samu završnicu sezone, a tako je i prezentirano javnosti, čini se da bi suradnja mogla potrajati. Ili?

'Razmišljam samo o tome da dignem trofej. Doveden sam za ovih pet posljednjih kola. Nakon svega ćemo razgovarati.

Hajduk danas protiv Istre?

'Hajduk nije naša briga. Ne očekujem da netko napravi nešto umjesto nas', jasan je bio Čačić.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
Standings provided by SofaScore LiveScore