poželio naslov Hajduku

Trenera Šibenika pitali hoće li u nedjelju izostaviti igrače koji su na posudbi iz Dinama: Ovo je utakmica koju igraju najbolji i najspremniji igrači...

14.05.2022 u 12:29

Bionic
Reading

Ako Hajduk ove subote (19.05 sati, Arenasport 1, MAXtv) pobijedi Istru 1961, pažnja hrvatskih ljubitelja nogometa bit će u nedjelju okrenuta prema Šubićevcu, gdje će Dinamo tražiti pobjedu i potvrdu osvajanja naslova hrvatskog prvaka. No, kako tvrdi Šibenikov trener Dean Računica, on i igrači napravit će sve da zaustave Modre

Dean Računica treći je trener Šibenika ove sezone. U osam utakmica upisao je šest poraza i dvije pobjede, ali što je najvažnije za navijače kluba iz Krešimirova grada, narančasti sa Šubićevca i iduće će sezone igrati prvoligaški nogomet.

Međutim, navijači Šibenika nikako treneru Računici ne mogu oprostiti izjavu nakon što su njihovi ljubimci poraženi 2:1 od Hajduka Elezovim golom u 87. minuti dvoboja.

'Nadam se da će oavj gol pomoći Hajduku da dođe do titule prvaka'.

Od tada Funcuti ga imaju na 'piku'.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Dan uoči utakmice, Računica se osvrnuo na taj 'slučaj'.

'Što više o tome govoriti, ja sam zatvorio tu priču', kratak je Računica.

Premda je njegov Šibenik rezultatski miran jer je prvoligaški status osiguran, zbog važnosti koju nosi Dinamovo gostovanje na Šubićevcu, jer pobijedili Šibenik, Hajduk će dobiti priliku boriti se za naslov, utakmica je pod posebnim povećalom

'A na kraju tako ispada, međutim želim reći jasno i glasno: 'Mi ćemo u nedjelju igrati za sebe, za svoj grad i klub', kategorički je objasnio Računica, čije riječi prenosi Slobodna Dalmacija.

Otkako su završene utakmice Rijeke i Hajduka te Dinama i Osijeka veliki je pritisak na igračima Šibenika:

'Je, je, pritisak je veliki... Ali, taj pritisak može biti problem, ali može biti i veliki poticaj. Maksimalno želimo rasteretiti igrače kako bi pokušali odigrati najbolju utakmicu sezone, jer samo ako tako odigramo možemo pomrsiti račune Dinamu. Moramo nastojati zaboraviti na sve priče oko nas. Ponavljam, igramo za sebe, ali želimo pokvariti planove Modrima'.

Šubićevac će u nedjelju biti obojen u plavo, jer Bad Blue Boysi žele već ovog vikenda proslaviti naslov prvaka.

'Znamo da je to njihov cilj. Međutim, mi ćemo dati sve od sebe da se njihova planirana fešta ne dogodi baš u Šibeniku. Trebamo igrati s istim žarom i istom energijom s kojom smo igrali na Poljudu protiv Hajduka. Ako bude tako, onda vam nitko ništa ne može prigovoriti, bez obzira kako završi utakmica'.

  • +5
Istra 1961 - Šibenik, 34. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

U Šibenikovoj momčadi puno je igrača koji su prošli kroz Poljud, bilo u mlađim kategorijama, ali i kao prvotimci. Hoće li oni biti dodatno motivirani protiv Dinama?

'Imamo mi i igrače koji su ugovorima vezani za Dinamo... Dakle, imamo jedne i druge. Ponavljam, momci su svjesni svih tih pritisaka sa strane, A što se motiva tiče - gdje ćeš većeg motiva od činjenice što igraš protiv lidera prvenstva i najkvalitetnije ekipe u ligi'.

O mogućnosti da s utakmice izostavi Dinamove igrače na posudbi, a to su Marin, Vidović i Julardžija, Računica je jasan.

'Čujte, nemam ja na raspolaganju baš širok roster igrača pa da mogu rotirati... Znate da sam još prije nekoliko kola najavljivao da će više prigoda dobiti igrači koji su manje igrali. Prije svega, tu sam mislio na juniore, ali oni su sada potrebniji u svojoj kategoriji, da osiguraju ostanak u ligi. Inače, ovo je utakmica koju igraju najbolji i najspremniji igrači. U ovom trenutku najmanje je bitno navija li netko za Hajduk ili Dinamo, odnosno je li mu srcu bliža bijela ili plava boja'.

  • +7
Dinamo - Osijek, 8.5.2022. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX
Standings provided by SofaScore LiveScore