'bili' u koprivnici

Hajduk je nanizao pet poraza, a novi trener poručuje: Nije lako izaći iz krize...

19.04.2024 u 13:13

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka sutra (subota, 20. travnja, 19.10 sati, MAXSport1, MAXtv) u 31. kolu SuperSport HNL-a gostuje kod Slaven Belupa u Koprivnici. Susret je najavio trener 'bilih' Jure Ivanković

Hajduk je uzdrman iz temelja, 'bili' su u svim natjecanjima nanizali čak pet poraza (jedan u Kupu, četiri u prvenstvu), momčad je 'potonula' pa novi trener Jure Ivanković ima nezahvalan zadatak uoči sutrašnjeg (subota, 20. travnja, 19.10 sati, MAXSport1, MAXtv) gostovanja kod Slaven Belupa u Koprivnici u 31. kolu SuperSport HNL-a.

'Cilj nam je da prekinemo ovu negativnu seriju. Igrači pokazuju ogromnu želju da to učine. Nadam se da će utakmici ići tijekom kako i planiramo i da ćemo se nametnuti', kazao je trener Hajduka Jure Ivanković te otkrio hoće li sutra koristiti Ivana Perišića:

'Dosta igrača se nakon utakmica žali na teren u Koprivnici. Vjerojatno je dotrajao. Lista ozlijeđenih igrača je poduža. Što se tiče Ivana Perišića, on ide na put pa ćemo vidjeti na licu mjesta.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Hajduk se oprostio od borbe za trofeje, ostaje nada da može zadržati treće mjesto. Kako do kraja sezone jer ako nikoga ne pobjedi može biti i peti?

'Nije lako izaći iz krize, bitno se stabilizirati. A nakon toga uhvatiti pozitivan niz i sezonu završiti dostojanstveno. Ne bih se bavio kalkulacijama. U mislima nam je samo utakmica u Koprivnici, da pokažemo gard, karakter, odigramo pravu pragmatičnu utakmicu. Kada je Hajduk dobar, onda mu svaki teren odgovara', kaže Ivanković.

Hoćete li pružiti priliku mladim igračima?

'Nije lako izaći iz krize. Prva utakmica je idealna prilika da se stabiliziramo i da sezonu završimo dostojanstveno. Šimun Hrgović neće biti s nama u Koprivnici, ozlijedio je zglob. Priključili smo Skoku i Petrašila, idu s nama na put. Vidjet ćemo hoće li biti prostora da dobiju šansu', kaže trener Hajduka te otkriva koji je cilj stavljen pred njega do kraja sezone:

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +27
30. kolo, SuperSport HNL- Hajduk - Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

'Cilj je da se momčad stabilizira, rezultatski, ali isto tako i da se vidi na koje igrače se može računati za iduću sezonu. Ovaj prijelazni dio je nezgodan, na meni je da radim svoj posao i da određujem igrače koje će igrati, a to su oni za koje mislim da će Hajduku donijeti pobjedu.'

Osvrnuo se Ivanković i na Slaven Belupo...

'Dosta su čvrsti, pragmatični. Utakmice koje su gubili nisu gubili velikom razlikom. Protiv Rudeša su pobijedili, iako je moglo otići i u drugom smjeru. Svaka utakmica u Koprivnici kada gostuje Hajduk ili netko od klubova iz vrha je teška. Vjerujem da ćemo stvoriti dovoljno akcija i da ćemo poentirati', kaže trener 'bilih' koji je za kraj otkrio čuje li se s bivšim trenerom Karoglanom te hoće li sutra braniti Buljan:

'Čujemo se, branit će Buljan', zaključio je Ivanković.