bez minute u bayeru

Dinamo vraća sjajnog igrača na kojem je već zaradio šest milijuna eura?

23.01.2018 u 06:35

Bionic
Reading

Dok Mario Cvitanović u Beleku priprema momčad za proljetni dio sezone, Dinamovi operativci u Zagrebu dogovaraju transfere. Prema informacijama kojima raspolažemo, tijekom utorka trebao bi biti finaliziran povratak Tina Jedvaja u Maksimir

Nakon prodaje Sigalija u Racing u Dinamu su shvatili da ipak trebaju pojačati zadnju liniju te su odlučili dovesti provjerene snage u Maksimir.

Doduše, nije riječ ni o kakvoj etabliranoj nogometnoj zvijezdi, već o 22-godišnjem igraču koji je omladinski staž i prve seniorske minute hvatao u Dinamovom dresu.

  • +13
Hrvatski Telekom Prva liga, 20. kolo, GNK Dinamo - HNK Cibalia Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Riječ je o Tinu Jedvaju, kojeg su 'modri' u ljeto 2013. godine prodali Romi za šest milijuna eura (i 25 posto budućeg transfera) i to nakon samo 13 utakmica u prvoj momčadi, za koju je u tom periodu zabio i pogodak.

No Jedvaj se u Romi baš i nije naigrao, pa je prvo poslan u Bayer iz Leverkusena na posudbu. Nakon jedne sezone među 'apotekarima' Bayer je otkupio Jedvajev ugovor za sedam milijuna eura.

Međutim, mladi je hrvatski reprezentativac imao dosta problema s ozljedama, pa veću minutažu nije skupio. Posebno ne u ovoj sezoni, u kojoj još nema ni minute u službenim utakmicama.

Stoga je, jer već je bio na popisu i A reprezentativaca, jasno da Jedvaj u proljetnom dijelu sezone mora zaigrati želi li uopće pomisliti na širi popis za Rusiju.

I zato se povratak u Maksimir, gdje bi prvo bio na posudbi i pola plaće dobivao bi od Dinama, a drugu polovicu od njemačkog poslodavca, može smatrati mudrim potezom 22-godišnjaka.

Dinamu pak ostaje mogućnost otkupiti ugovor na kraju sezone, ali što će prije svega ovisiti o nastupima plavokosog dečka sa zagrebačke Remize.