ht prva liga

Dinamo stiže u Koprivnicu po osvetu, Osijek na teškom gostovanju kod Šibenika; evo gdje gledati današnje utakmice HT Prve lige

25.09.2021 u 12:46

Bionic
Reading

Subotnji program 10. kola Hrvatski Telekom Prve lige otvaraju Slaven Belupo i Dinamo (Koprivnica, 17 sati, Arenasport 3, MAXtv). Nakon toga nas očekuje zanimljivi dvoboj u kojem Šibenik dočekuje Osijek (19.05 sati, Arenasport 3, MAXtv)

U 1. kolu Hrvatski Telekom Prve lige Slaven Belupo je 16. srpnja na Maksimiru šokirao Dinamo i slavio 2:0. Sada 'modri' dolaze u Koprivnicu po osvetu. Utakmica Slaven Belupa i Dinama na rasporedu je od 17 sati (Arenasport 3, MAXtv).

Trener Dinama Damir Krznar prisjetio se tog poraza...

'Bila je to utakmica u kojoj su igrači Slavena Belupa zaista dobro odradili svoju fazu obrane i pobijedili. Sigurno je da će nas stoga i sad čekati s dodatnim motivom i optimizmom. Naš je zadatak jednostavan, a to znači da moramo biti jednako motivirani i u utakmicu ući s jednakom željom i tako se izboriti za nova tri boda', kaže Krznar koji se osvrnuo i na činjenicu da su 'farmaceuti' u međuvremenu promijenili trenera. Na klupi je sada umjesto Deana Klafurića iskusni Zoran Zekić.

  • +16
NK Orijent 1919 - NK Dinamo, Kup, 22.9.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Igrači Slavena Belupa iznimno su dobro reagirali na promjenu trenera. Osim toga, tu je i nekoliko novih igrača u svlačionici, u momčadi su napravili svojevrsnu doselekciju, izgledaju zaista dobro. Respektiramo sve ono što su dosad napravili, znamo da nam isto tako mogu puno toga zakomplicirati i u ovoj utakmici, ali naravno da je kvaliteta na našoj strani, da će se najviše toga nas pitati. Vjerujemo u našu momčad, u dobrom smo, pozitivnom tonu i nadamo se da ćemo takvi biti i u ovoj utakmici. Morat ćemo se pomučiti za pobjedu, ali imamo kvalitetu, znanje i energiju za to', razmišlja Krznar kojeg brinu ozljede. Posebice ona kapetana Arijana Ademija.

'Nije riječ o ozljedi teže prirode. Bit će to nekakva „utrka s vremenom“, ali jasno je da nećemo riskirati. Ako bude spreman, igrat će, a ako ne, sačuvat ćemo ga kako bi mogao zaigrati protiv Genka u Belgiji u Europa ligi', zaključio je Krznar.

'Moramo na utakmicu s Dinamom gledati kao izazov jer se svaka igra za tri boda', kaže trener Slaven Belupa Zoran Zekić i napominje:

  • +6
Slaven Belupo - Istra 1961 (9. kolo HT Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

'Dinamo je naša najkvalitetnija momčad, ali mi se moramo pripremiti najbolje što možemo. Želim vidjeti od svoje momčadi pravi pristup i disciplinu. Najvažnije mi je da svi ostave sve na terenu, da to ne bude floskula, već da svaki igrač tako i napravi.'

Od 19.05 sati na Šubićevcu igraju Šibenik i Osijek.

'Čeka nas Osijek, teška, zahtjevna utakmica. Igramo kući, treću utakmicu u nizu i volimo kad igramo kući, pred našim navijačima. To nam je uvijek dodatan motiv. Za sada nam je dobro išlo. Međutim, znamo i da nam statistika s Osijekom u zadnje vrijeme nije najbolja. Ali tradicija je tu da se prekine. Mislim da smo u dobrom raspoloženju, posebno nakon utakmice u Kupu gdje smo pobijedili protivnika iz 3. lige. Naš cilj smo ostvarili, prošli smo dalje. Atmosfera u svlačionici je svakim danom sve bolja i bolja i upravo rezultati u tom pomažu. Nadam se da ćemo u subotu prekinuti negativan niz protiv Osijeka', razmišlja trener Šibenika Mario Rosas.

Da, statistika nije na strani Šibenika koji u posljednjih pet međusobnih utakmica nije uspio zabiti gol Osijeku, a primio ih je čak 13. Na žalost, ni večeras Šibenik neće biti kompletan.

  • +17
Šibenik - Lokomotiva (9. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev / CROPIX

'U konkurenciji, zbog ozljeda, i dalje nisu Julardžija, Sandesh, Bilić, Mesa, Močinić. A još neki igrači imaju problema. Recimo Suad Sahiti ma problema s ozljedom, s upalama, ali igra pod bolovima. Jer nam je potreban, jer želi pomoći ekipi. Na tome mu čestitam. Što se tiče te njegove ozljede, znam da je potreban odmor, ali on se stavio na raspolaganje momčadi', otkrio je trener Rosas.

  • +26
Osijek - Gorica Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Tradicionalno oprezni trener Osijeka Nenad Bjelica ne oslanja se na dosadašnju statistiku protiv Šibenika.

'Šibenik je pobijedio zadnje tri utakmice na domaćem terenu, neke i dosta uvjerljivo. Poštujemo ih, imaju spoj iskustva i mladosti, neke igrače koji posljednjih sezona možda nisu bili na pravoj razini ali sada igraju jako dobro poput Jakoliša i Marina. Tu je i iskusni Bačelić-Grgić koji svojom kvalitetom diktira ritam utakmice. Nezgodni su, dobro posloženi, ali uvijek gledamo najviše sebe, da naša momčad bude na najboljoj razini i to očekujem od svojih igrača', razmišlja Bjelica.

Hrvatska 1. liga

Slaven Belupo-Dinamo Zagreb17:00
Šibenik-Osijek19:05
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Rijeka852117
2.Osijek952217
3.Dinamo Zagreb751116
4.Hajduk851216
5.Gorica941413
6.Lokomotiva832311
7.Šibenik931510
8.Istra 196182157
9.Slaven Belupo91356
10.Hrvatski dragovoljac91265

Sljedeće utakmice

26.9.Gorica-Rijeka
26.9.Hajduk-Lokomotiva
27.9.Hrvatski dragovoljac-Istra 1961
1.10.Šibenik-Gorica
2.10.Lokomotiva-Slaven Belupo