Bolje ne može

Dinamo protiv Šerifa igra za ulazak u Ligu prvaka i do vrha punu blagajnu, ali čak i ako Modri ne uspiju, imaju se čemu veseliti

17.08.2021 u 13:17

Bionic
Reading

Dinamo će ulaskom u Ligu prvaka osvojiti preko 15 milijuna eura i pravo na natjecanje s elitom, ali čak i ako ne uspije, čeka ga sjajna situacija u Europskoj ligi

Dinamo će danas od 21 sat (Arenasport 1, MAXtv) igrati prvi susret play-offa Lige prvaka. Protivnik je moldavski Šerif, a uzvrat je na rasporedu 25. kolovoza u 21 sat. Ako Modri opravdaju status favorita i prođu u Ligu prvaka, čeka ih pravo bogatstvo, no čak i ako i ne uspiju, to neće biti kraj svijeta.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Dapače, Modri gotovo ne mogu biti u boljoj poziciji. Ako izbore Ligu prvaka, dobit će 15,64 milijuna eura samo za ulazak u skupine, a tu su još brojne druge nagrade za svaki bod i eventualni prolazak skupine ili još koje faze. Jasno je da je nastup u elitnom natjecanju apsolutni cilj za Dinamo, ali sreća im se smiješi čak i ako ispadnu.

Dinamo je samim plasmanom u play-off Lige prvaka osigurao nastup u Europskoj ligi. Ako prođe Šerif, ide u Ligu prvaka, a moldavski sastav u Europsku ligu, no ako sve bude drugačije, pa Modri završe u drugom razredu europskog nogometa, nema razloga za očajavanje.

Dinamo će u Europskoj ligi biti smješten u prvi šešir u ždrijebu, odnosno bit će nositelj svoje skupine ako eventualno ispadne iz Lige prvaka. Tako bi Modri izbjegli najjače sastave kao što su Lyon, Napoli, Bayer Leverkusen, Lazio, Šahtar, Benfica i RB Salzburg. Dinamo je trenutno četvrti po koeficijentu, ispred Lazija, a čak i da sve ove ekipe upadnu u Europsku ligu umjesto Lige prvaka, Modri bi po koeficijentu bili sedmi i ponovno bi bili nositelji svoje skupine.

S financijske strane je jasno zašto je cilj Liga prvaka. Igranje skupina Europske lige donosi 'samo' 3,63 milijuna eura, a dodatne nagrade će ovisiti o klupskom mjestu na UEFA-inoj ljestvici najbolje rangiranih prema koeficijentu u posljednjih 10 godina. Najslabije rangirana momčad dobiva dodatnih 132.000 eura dok najbolje rangirani klub dodatno dobiva 4.224 milijuna eura.

  • +13
Trening Dinama u Tiraspolu Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Dok čekamo novi Dinamov europski izazov, pogledajte još jednom najbolje golove 5. kola HT Prve lige.

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal / Arenasport

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.