PRVA UTAKMICA PLAY-OFFA

Evo gdje možete gledati Dinamovu utakmicu sezone i pohod na Ligu prvaka; trener Šerifa priznao je što zaista misli o hrvatskom prvaku

17.08.2021 u 09:13

Bionic
Reading

Pred nogometašima Dinama prva je utakmica play-offa Lige prvaka, a hrvatski prvak u Tiraspolu igra protiv Šerifa (21 sat, Arenasport 1, MAXtv) te će tražiti pozitivan rezultat pred uzvrat na Maksimiru (25. kolovoza)

Dinamo je uspješno svladao tri prepreke te je stigao pred vrata nogometnog raja - najjačeg i najbogatijeg natjecanja svijeta. Modrima na tom putu sada stoji još samo moldavski Šerif, stari znalac, jer su se ove dvije momčadi u prošlosti susretale u tri navrata (šest utakmica). Jednom su prošli Moldavci, dva puta maksimirska družina, a zanimljivo je da Dinamo nijednom nije izgubio utakmicu.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Naš predstavnik je favorit na papiru, ali to treba potvrditi i na terenu. Šerif je svoju snagu pokazao tako što je u trećem pretkolu izbacio Crvenu zvezdu i tako spriječio veliki regionalni okršaj.

'Jasno je to da je Dinamo veliko ime i jak protivnik. Riječ je o momčadi koja već dvije godine igra na isti način. To je momčad koja je lani izbacila Tottenham. Naravno da nam je drago igrati protiv takve momčadi, jer onda imamo priliku odmjeriti snagu s najboljima', rekao je trener Šerifa Iurii Vernidub.

  • +30
Legia Varšava - NK Dinamo; 3. pretkolo Lige prvaka, 10.8.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Moldavci respektiraju Dinamo, pokazuju to u svojim izjavama, ali isto tako vjeruju u sebe, odnosno da mogu doći do Lige prvaka.

U svlačionici Modrih - oprez. Treba napraviti taj zadnji korak koji igračima donosi igranje najmanje šest utakmica u Ligi prvaka protiv velikana europskog nogometa, a ne treba zaboraviti ni to da bi u blagajnu Dinama samim prolaskom od Uefinih nagrada i raznih premija stiglo oko 25 milijuna eura.

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal / Arenasport

'Iznimno su neugodna momčad, osobito u vrhu napada, u kojem su trojica iznimnih individualaca, driblera, brzih igrača koji mogu napraviti nered svakom suparniku. Defenzivno su također dobri, primjetna je zavidna brzina njihova zadnjeg reda. Sigurno je izazovna utakmica pred nama, ali vjerujem da je kvaliteta na našoj strani. Ne odbacujemo ulogu favorita, želimo proći i tu zadnju stepenicu prije Lige prvaka i sve ćemo učiniti što je u našoj moći da to toga i dođe', rekao je Dinamov strateg Damir Krznar.

'Naša je priprema takva da smo svjesni svoje kvalitete i pritom svjesni da moramo biti mudri, pametni, strpljivi, a prije svega ponizni. Taj zadnji korak prema Ligi prvaka moramo odraditi vrlo studiozno, ozbiljno i ponizno.'