potpuno novi 'modri'

Dinamo protiv Rudeša otvara novu sezonu HT Prve lige; evo gdje možete gledati utakmicu

27.07.2018 u 14:35

Bionic
Reading

Dinamo je službeno sezonu otvorio u utorak sjajnom pobjedom 5:0 protiv Hapoela u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka. Večeras 'modri' (Arenasport 3, 20 sati) na Maksimiru u prvoj utkamici 1. kola Hrvatski Telekom Prve lige dočekuju Rudeš

Nakon sjajnog otvaranja sezone uvjerljivom pobjedom u kvalifikacijama za LP, Dinamo u prvoj utakmici nove sezone Hrvatski Telekom Prve lige dočekuje Rudeš iz kojeg su otišli gotovo svi ključni igrači iz prošle sezone.

Dinamo je u svojoj prvoj službenoj utakmici u novoj sezoni, u utorak u kvalifikacijama za LP torpedirao izraelskog prvaka 5:0 čime je jednom i pol nogom zakoračio u sljedeću rundu kvalifikacija. Ta iznimno vrijedna pobjeda izborena pred 10.000 gledatelja sjajno je utjecala na raspoloženje u redovima hrvatskog prvaka koji u odličnoj atmosferi očekuje svoj prvi nastup u novoj sezoni HT Prve lige protiv Rudeša.

Prošle sezone Dinamo je dobio samo dvije od četiri međusobne utakmice, obje pobjede su ostvarene na Maksimiru. Rudeš je jednu međusobnu utakmicu čak i dobio (1:0), bilo je to krajem prošlogodišnje sezone. Nakon tog poraza je smijenjen trener Nikola Jurčević, a na trenersku poziciju je postavljen Nenad Bjelica. Obje momčadi su značajno kadrovski izmijenjene u odnosu na prošlu sezonu, Dinamo je ostao bez trojice igrača (Soudani, Sosa, Ćorić), a doveo je čak trinaest novih. Najviše promjena je u posljednjoj liniji, protiv Hapoela su tri od četiri igrača koji su započeli utakmicu, ovogodišnja pojačanja.

S obzirom na ogromnu konkurenciju i širinu igračkog kadra, posve je sigurno da će protiv Rudeša biti nekih izmjena u sastavu. Istaknuo je to i trener Nenad Bjelica u najavi utakmice protiv Rudeša.

'Situacija je dobra, svi igrači su zdravi i orni, svi žele igrati. Vidjet ćemo poslije zadnjeg treninga za koju kombinaciju ćemo se odlučiti, priliku bi mogli dobiti neki novi igrači pa neka se pokažu. Dinamo ima širok kadar, odmorne igrače pa će protiv Rudeša na teren istrčati momčad koja je u najoptimalnijem stanju. Atmosfera u klubu je na visokoj razini nakon uvjerljive pobjede protiv Hapoela, na temeljima tog trijumfa želimo graditi buduće uspjehe', kazao je Bjelica te potvrdio kako niti jedan igrač koji je počeo protiv Hapoela neće započeti meč s Rudešom:

  • +11
Liga prvaka, 2. pretkolo: Dinamo - Hapoel Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Još nije definitivno, ali da - vjerojatno neće startati niti jedan od igrača koji je počeo sraz s Hapoelom...'

Rudeš je prošle sezone prvi puta nastupio u prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi i uspješno ostvario zacrtani cilj - ostanak u Hrvatski Telekom Prvoj ligi. Prvi dio prvenstva završili su na posljednjem mjestu na tablici iako je dojam na terenu bio bolji od ostvarenih rezultata. Tada se ključnim potezom pokazalo dovođenje španjolskog trenera Aire na klubu ovog zagrebačkog prvoligaša koji je u 12 utakmica koliko je vodio Rudeš ostvario čak 7 pobjeda (pobjednički niz je uključio pobjede protiv 4 najbolje momčadi lige), osvojio 24 boda i time osigurao ostanak u ligi. Po formi u proljetnom dijelu sezone samo je Rijeka bila ispred Rudeša.

  • +5
HT Prva liga, 35. kolo: Rudeš - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Kraj sezone donio je veliki broj promjena u Rudešu. Uspješna partnerska suradnja sa španjolskim prvoligašem Alavesom (u organizacijskom i sportskom segmentu poslovanja kluba) je raskinuta, iz kluba je otišao trener Aria i osam igrača koji su u Rudešu bili na posudbi iz tog kluba, a klub su napustili i neki drugi igrači. Nema smisla nabrajati sve pojedinačne odlaske igrača jer ih je jednostavno previše, dovoljno je reći da je najbolji napadač Budimir još krajem prošle sezone otišao upravo u Dinamo i da u klubu više gotovo i nema ključnih igrača koji su prošle sezone imali najveću minutažu. Igrački kadar je znatno podmlađen, puno je tu mladih igrača koji su došli na posudbu ponajviše iz Dinama i Hajduka ili su u klub dovedeni besplatno. Svi su oni željni dokazivanja, tek treba vidjeti kako će izgledati na terenu protiv iskusnijih momčadi, no ovaj Rudeš na papiru sasvim sigurno izgleda igrački dosta slabiji nego prošle sezone. Novi trener je Ivan Matić koji je ranije vodio Split.