'PETARDA' NA MAKSIMIRU

Dinamo pregazio Izraelce i briljantnom pobjedom otvorio svoju europsku sezonu

24.07.2018 u 21:50

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka nogometaši Dinama ostvarili su visoku 5:0 pobjedu protiv Hapoela Beer Sheve i tako gotovo osigurali prolazak dalje i prije uzvrata u Izraelu...

Nenad Bjelica nije mogao na bolji način započeti svoju europsku avanturu na 'modroj' klupi. Hrvatska javnost pomalo se pribojavala neugodnog izraelskog Hapoela uoči dvoboja na Maksimiru ovog utorka, ali razloga za strah nije bilo, jer osvježena momčad Dinama odigrala je sjajnu utakmicu i napunila mrežu protivnika do vrha.

  • +11
Liga prvaka, 2. pretkolo: Dinamo - Hapoel Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Već od samog početka bilo je jasno da 'modri' mogu nadigrati Izraelce i da su bolja momčad. Krenuli su Dinamovi nogometaši odlučno i u prvom napadu zahvaljujući Oršiću koji je probio lijevu stranu došli u čistu priliku, no udarac Olma zapeo je u bloku.

Ipak, Hapoelu nije bilo spasa, jer u 22. minuti Izet Hajrović nakon dodavanja glavom Budimira odlično se okrenuo i preciznim udarcem svladao Anestisa za vodstvo domaćeg sastava.

Šest minuta kasnije, na radost okupljenih navijača na Maksimiru Gojakov udarac odbio je slabi gostujući golman, a Mislav Oršić iz blizine je udvostručio prednost Dinama.

U drugom poluvremenu Izraelci nisu bili ništa opasniji, a na scenu je stupio Arijan Ademi koji je u 50. minuti nakon udarca Hajrovića pospremio odbijenu loptu u mrežu, a u 61. minuti sam je pucao u izglednoj situaciji, a onda i kaznio Anestisa koji je po treći put u nizu pokleknuo zahvaljujući svojem kratkom odbijanju lopti.

To nije bio kraj golijade, jer u 82. minuti Hajrović je ubacio iz prekida, a Hodžić glavom zabio peti pogodak.

Do kraja susreta Dinamo je rutinski sačuvao svoju prednost, a tako će vjerujemo i sljedećeg tjedna u Izraelu. Nakon toga ga čeka okršaj s pobjednikom dvoboja Astane i Midtjyllanda u kojem Kazahstanci imaju prednost 2:1 nakon prvog susreta...

Liga prvaka, 2. pretkolo:

Dinamo - Hapoel BS. 5:0 (Hajrović 22, Oršić 28, Ademi 50, 61, Hodžić 82)