Dilaver oduševljen

Dinamo potvrdio novo zvučno pojačanje; u Maksimir se vratio obrambeni igrač koji je ostavio jako dubok trag: Idemo gaziti i to je to!

31.08.2021 u 12:57

Bionic
Reading

Nakon nepunih godinu dana čvrsti obrambeni igrač ponovno je dio Dinamove momčadi. Dilaver je ovoga utorka potpisao višegodišnji ugovor s plavima i tako otvorio svoj drugi mandat u maksimirskom klubu.

Kada je Emir Dilaver igrao za zagrebački Dinamo ta njegova prva epizoda trajala nešto dulje od dvije godine. Došao je u ljeto 2018. i odigrao 71 službenu utakmicu. Premijerni je nastup upisao u pobjedi protiv izraelskoga Hapoela iz Be'er Sheve s 5:0 u 2. pretkolu Lige prvaka i ubrzo postao jedan od ključnih igrača maksimirske obrane.

Iz Dinama je otišao krajem rujna prošle godine s osvojena dva naslova prvaka, jednim Superkupom, a u tom je mandatu dočekao europsko proljeće u Europa ligi i sudjelovao u Ligi prvaka. Upisao je i tri nastupa u novoj sezoni HT Prve lige u kojoj je Dinamo na kraju obranio naslov prvaka. Od rujna 2020. bio je igrač turskog kluba Çaykur Rizespor.

Povratkom u Maksimir trener Damir Krznar dobio je pravog igrača u obrani i nema sumnje kako će se to vidjeti na prvim utakmicama.

'Drago mi je što sam ponovno u Dinamu i što se sve ovako brzo realiziralo. Baš sam sretan što sam opet ovdje i jedva čekam da krenem raditi, da vidim igrače i upoznam neka nova lica. Pratio sam sve utakmice Dinama dok nisam bio ovdje, prvenstvo i Europu, gledao sam sve s prijateljima', kazao je Dilaver nakon potpisa ugovora dodavši:

'Baš mi je bilo drago kakva je bila prošla sezona, fantastično, i ja sam uživao u tome. Iznimno sam zadovoljan povratkom. Ambicije su uvijek visoke, kad si u Dinamu naravno da imaš velike ambicije. Ostao je kod mene i dalje onaj fajterski gard koji sam imao i prije, idemo gaziti i to je to.'