VIJESTI IZ MAKSIMIRA

Dinamo počinje s treninzima, 'modra' obitelj bogatija za velikog talenta, a jedna informacija narušila dobru atmosferu u klubu

24.04.2020 u 16:01

Bionic
Reading

Iz Maksimirske 128 dolazi nam nekoliko zanimljivih vijesti vezanih uz prvu momčad Dinama koja bi uskoro trebala početi s treninzima

GNK Dinamo obavijestio je javnost o početku grupnih treninga prve momčadi, sukladno odluci nadležnih tijela o mogućnosti treninga svih sportaša i sportašica 1. i 2. kategorije pojedinačnih sportova kao i svim seniorskim sportskim sastavima u najvišem rangu natjecanja.

Prva momčad GNK Dinamo počinje s treninzima u ponedjeljak, 27. travnja 2020. u skupinama od maksimalno pet igrača na nekoliko travnjaka stadiona Maksimir te u različitim terminima.

Pri tome će se uvažavati i provoditi sve propisane mjere zaštite od širenja epidemije COVID 19 virusa sukladno naputku zdravstvenih službi. Iz istog razloga će treninzi prve momčadi GNK Dinamo biti zatvoreni za javnost i medije.

Vrijedi spomenuti da je Dinamova obitelj od petka bogatija za jednog od najvećih talenata kadetskog uzrasta u Hrvatskoj. Donedavni krilni napadač Lokomotive i reprezentacije Hrvatske Vito Matijević (2004.) novi je član našeg prvaka.

'Zaista nemam riječi kojima bi opisao ovaj trenutak. Kao rođeni Zagrepčanin koji je odrastao na Ravnicama, uvijek sam osluškivao huk s Maksimira i sanjao da ću jednoga dana biti dio 'modre' priče. Ovo je korak naprijed u tom smjeru i dodatni motiv da nastavim raditi i jednoga dana ostvarim svoj san', rekao je Vito Matijević koji je lani u dresu Lokomotive osvojio pionirsko prvenstvo Hrvatske te ponio titulu ponajboljeg igrača te generacije.

Dodajmo i jednu informaciju koja je narušila atmosferu u maksimirskom klubu. Naime, jedino Izet Hajrović nije pristao na smanjenje plaće. On ima ugovor do 31. prosinca 2021., no Dinamo bi ga rado prodao, jer bi se tako riješio njegovih ogromnih primanja koja su prema nekim navodima 850 tisuća eura po sezoni. Kako će se rasplesti cijela ova situacija tek će se vidjeti, ali jasno je da čelnici hrvatskog prvaka ne gledaju blagonaklono na njegovu odbijenicu.