budućnost kluba

Dinamo nakon poraza od Osijeka u velikom derbiju HT Prve lige potpisao sa supertalentiranim veznjakom kojeg je Zdravko Mamić vratio iz Njemačke

23.11.2020 u 21:41

Bionic
Reading

Talentirani veznjak Niko Janković potpisao je profesionalni ugovor s Dinamom

Dinamo je u 12. kolu HT Prve lige poražen u derbiju s Osijekom s 2:0. Jasno je da će 'modri' s novom silom iz Slavonije koju vodi Nenad Bjelica voditi bespoštednu borbu za naslov prvaka već ove sezone, a izgleda da će Osijek biti faktor i u nadolazećim izdanjima domaćeg prvenstva.

U Maksimirskom klubu su se odlučili osigurati za budućnost i potpisali su s mladim veznjakom Nikom Jankovićem kojem je to prvi profesionalni ugovor. Janković može biti korektor veznog reda, igrati kao graditelj igre, ali i pokriti krilne pozicije. U nedavnom derbiju s Hajdukom u juniorskoj ligi je pokazao da zna i pucati pa je Dinamu donio tri boda s dva svoja gola u pobjedi od 3:2.

'Ponosan sam zbog profesionalnog ugovora. Dinamovo sam dijete, od svoje šeste godine sam ovdje. Bio sam u međuvremenu tri godine u Stuttgartu i ovom bih se prilikom zahvalio svima u Dinamu, od predsjednice uprave do ekonoma, a posebice želim zahvaliti i pozdraviti Zdravka Mamića, čovjeka koji me prije četiri godine vratio u Dinamo iz Njemačke', rekao je Janković na potpisivanju ugovora pa dodao:

'Zahvaljujem svojoj obitelji na podršci. Uostalom, otac mi je pomagao na terenu, vježbao sa mnom, s njim sam gotovo svaki dan individualno trenirao. Hvala i mami i sestri što brinu o nama!'

Janković, osim za juniore, igra i za Dinamo II gdje je standardan član.

'Ovaj je ugovor znak da klub vjeruje u mene i jako mi je drago zbog toga. To mi je poticaj da još više radim i treniram. Naravno, svakom djetetu koje igra nogomet san je zaigrati ovdje na glavnom terenu pa tako i meni', zaključio je Janković.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.