UTORAK - 18 SATI

Dinamo na Cipru traži prolaz u treće pretkolo Lige prvaka; trener hrvatskog prvaka dotakao se odluke koja se tiče zdravlja samih igrača

Bionic
Reading

Momčad Dinama je u Nikoziji zbog uzvratne utakmice 2. pretkola Lige prvaka protiv ciparske Omonije (utorak, 18 sati, HNTV), a trener Damir Krznar izjavio je da ne očekuje lagan susret, no vjeruje da njegova momčad ima snage uspješno završiti posao

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Dinamo je proteklog utorka u prvoj utakmici na Maksimiru svladao Omoniju 2:0. Vodeći pogodak za Dinamo postigao je Lovro Majer u 65. minuti, a u 81. minuti je na njegov ubačaj glavom pogodio Kristijan Jakić.

'Ulazimo s lijepom prednošću, ali utakmica još uvije traje. Omonia je i u Zagrebu dokazala da je momčad za svaki respekt, dokazala je da s njom moramo biti jako studiozni i ozbiljni. Ne očekujem laganu utakmicu, ali vjerujem da smo našli mogućnosti i da imamo snage uspješno završiti ovaj posao', izjavio je trener Krznar.

Dinamov trener vjeruje da njegova momčad neće postati nervozna ako rezultat krene loše za hrvatskog prvaka.

'Naši igrači dobro slijede upute i izvršavaju zadatke bez obzira na to bio rezultat u nekom trenutku pozitivan ili negativan. Naravno, dogodi se da u slučaju nekog primljenog pogotka momčad postane nervozna, ali nama se to nije tako često događalo i vjerujem da ni neće. Napominjem, u svakoj utakmici možete primiti pogodak, ali veće su šanse da ćete rezultat pretvoriti u pozitivu ako ste i dalje fokusirani na svoj zadatak i cilj, ako ste i dalje mirni, nego ako krenete kaotično s nerezonskim rješenjima', rekao je Krznar.

  • +45
Dinamo - Omonia, 2. pretkolo Lige prvaka, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prvotni termin utakmice bio je u utorak u 17 sati po lokalnom vremenu, no tada bi vladala velika vrućina, pa će utakmica početi u 19 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 18 sati po hrvatskom vremenu.

'Mislim da je ta priča o vremenskim uvjetima na Cipru i samom terminu utakmice suviše naglašena u medijima. Ne mislim da će to biti presudan faktor. Ipak, pomicanje termina pokazuje da su ljudi u Uefi uvidjeli da moramo voditi brigu o zdravlju igrača. U tom smislu zahvaljujemo i sindikatu igrača. Mislim da je bilo previše opomena, pogotovo u zadnje vrijeme. Kad takav ritam utakmica spojite i s klimatskim uvjetima zaista bi moglo biti opasno za zdravlje, pa je s tog aspekta pomicanje termina opravdano', dodao je Krznar.

On je napomenuo da su na raspolaganju svi igrači, osim Arijana Ademija...

'S Ademijem ćemo još morati biti malo strpljivi. Sadegh Moharrami polako ulazi u fazu da može početi utakmicu, ali zbog prevencije smo odlučili da ga ipak nećemo prijaviti za Cipar. Daniel Štefulj još uvijek ima malu virozu, odradio je tek jedan trening i nismo se usudili u takvom ga stanju povesti na ovaj daleki put.'