Šerif otkrio sve slabosti

Dinamo krenuo u lov na pojačanja za najslabiji dio svoje ekipe; Modri ponudili dva milijuna eura za stasitog braniča odlične tehnike

18.08.2021 u 14:43

Bionic
Reading

Dinamo želi dovesti kapetana Vitessea, za kojeg su ponudili dva milijuna eura

Dinamo ove sezone muku muči s obranom. I prije utakmice sa Šerifom bilo je jasno da je upravo zadnja linija najslabija karika Modrih. Istina je da napadači ne zabiju ono što bi trebali, ali obrana je definitivno najslabiji dio Dinamove ekipe.

  • +43
Šerif - Dinamo, play-off Lige prvaka, 2021./22. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Ozlijedio se Danac Lauritsen, a na utakmici sa Šerifom Modri su ostali i bez Dine Perića, što je zakompliciralo cijelu situaciju. Theophile-Catherine napravi dvije do tri kardinalne greške u svakoj utakmici, a u Europi se to ne prašta pa je jasno da Dinamu trebaju pojačanja u obrambenom dijelu.

Jedan od najuglednijih novinara na svijetu i specijalist za transfere, Talijan Gianluca Di Marzio tvrdi da su Modri već poslali ponudu od dva milijuna eura za 23-godišnjeg stopera nizozemskog Vitessea Danilha Doekhija. Riječ je o 190 centimetara visokom braniču koji je i kapetan nizozemske momčadi i koji je igrao za sve mlađe uzraste tamošnje reprezentacije.

Doekhi je i nećak legendarnog Winstona Bogardea, a još jedna zanimljivost koja se veže uz njega je i njegovo srednje ime Raimundo. Doekhi je rođen za vrijeme utakmice Argentine i Nizozemske, a njegov otac, koji je veliki nogometni fan, dodao mu je ime tadašnje zvijezde Brazila Raija. Nogomet mu je dakle obilježio cijeli život.

Di Marzio tvrdi kako je Dinamo za njega već poslao ponudu od dva milijuna eura, a na Transfermarktu piše kako mu je cijena tri milijuna eura. Talijan za mladog Nizozemca ima samo riječi hvale.

'Doekhi je snažan i visok branič koji ima odličnu tehniku pa je koristan i u izgradnji napada. S Vitesseom je već igrao dvije utakmice Konferencijske lige, a debi u Eredividseu propustio je zbog problema s bedrom. Za prvu ekipu odigrao je 96 utakmica, od čega je 79 bilo u prvenstvu. Iako je mlad, riječ je o igraču koji ima solidno iskustvo', piše Di Marzio.

Dinamo je izgleda krenuo u lov na pojačanja u obrani koja će im itekako trebati ako se i ove sezone misle boriti na više frontova i biti konkurentni.