Premier League International Cup

Dinamo ipak drugi na prestižnom turniru u Engleskoj; Bayern u finalu svladao 'modre' nade

02.05.2019 u 21:56

Bionic
Reading

Dinamova druga momčad (do 23 godine) nije uspjela osvojiti prestižni Premier League International Cup, mladi 'modri' pali su u Londonu na stadionu Milwalla protiv Bayerna 0:2

Na turniru koji organizira engleska Premier liga sudjeluje 12 najboljih engleskih akademija i 12 najboljih iz ostatka Europe koji dobiju pozivnice organizatora. Dinamo je došao korak do osvajanja.

Sastav Igora Jovičevića osvojio je drugo mjesto u skupini sa Southamptonom, West Hamom i Portom, da bi u nokaut fazi svladao Tottenham i Southampton. U finalu su u četvrtak bili bolji nogometaši Bayerna u utakmici u kojoj su obje momčadi imale svoje sjajne prilike, ali je bundesligaš svoje iskoristio na početku i na kraju drugog dijela.

Naime, u 46. minuti Shabani je opalio s 20 metara, Horkaš odbio loptu, a na nju je natrčao Wreidt i zakucao je za vodstvo Bayerna 1:0.

U samoj završnici Dinamo se otvorio, a suparnik je to iskoristio te je Shabani u kontri, u sudačkoj nadoknadi, postavio konačnih 2:0.

'Modri' u 90 minuta nisu uspjeli pronaći rješenje za Bayernovu obranu, ali svejedno je i drugo mjesto na ovom turniru ogroman uspjeh i potvrda sjajnog rada Dinamove omladinske škole.

  • +17
Dinamo - Liverpool, 1/8 finala juniorske Lige prvaka, 12.3.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

BAYERN (4-2-3-1): Wagner - Turkalesi, Mai, Awoudja, Mayer - Feldhahn, Shabani - Jeong (od 68. Rochelt), Wriedt, Franzke (od 89. Kohn) - Zirkzee.

DINAMO (4-2-3-1): Horkaš - Barišić (od 84. Baturina), Šutalo, Franjić, Gogić - Moro, Gjira - Ćuže, Tolić (od 72. Gvardiol), Marin (od 74. Jovičević)- Šipoš.