SUPERSPORT HNL - 36. KOLO

Dinamo i službeno prvak! Slavlje u Maksimiru nije pokvario ni remi protiv Rudeša

26.05.2024 u 19:30

Bionic
Reading

U svečarskoj atmosferi na maksimirskom ruglu, Dinamo je tek za jedan promil pokvario doživljaj, jer protiv najslabije momčadi SuperSport Hrvatske nogometne lige, Rudeša, propustio je vodstvo 3:1. Naime, na kraju je završilo 3:3. Ali kada se zna da su Modri igrali bez glavnih igrača, poput Petkovića, Baturine, Mišića, Ademija, Vidovića, Hoxhe, Ristovskog, i da su predstavili neke nove klince, onda za razočarenje nema potrebe

Kiša se smilovala, pa je na 'ruševinu' u Maksimirskoj 128 stiglo više od 23.000 navijača. Rasprodane su bile sve dostupne ulaznice, što je jamčilo i veselu atmosferu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Bio je to posljednji susret 36. kola SuperSport HNL-a. Dinamo je već ranije osigurao titulu, dok je Rudeš odavno ostao bez izgleda za prvoligaški spas.

Maksimir je bio rasprodan i sve je bilo spremno za prvi dio proslave, naime ona glavna, tek se očekuje nešto kasnije na središnjem zagrebačkom trgu. Sergej Jakirović je u prvih 11 ubacio nekoliko novih lica, pa su priliku dobili vratar Krkalić, te Vrbančić, Majić, Pavić i Jakirović.

Dinamo je poveo u 24. minuti golom Frana Brodića. Bila je to lijepa akcija koju je započeo Kaneko gurnuvši do Kulenovića koji je poslao loptu oštro u sredinu, a Brodić lagano poentirao.

Brodić je zabio za Dinamovih 1:0 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Samo četiri minute kasnije izjednačio je Fran Topić lijepo pogodivši sa 18 metara za 1-1.

Topićev prekrasan pogodak za 1:1 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Radost gostiju nije dugo trajala, u 36. minuti među strijelce se upisao i Kaneko. Japanac je ubacio s desne strane iznenadivši Markovića. Kaneko je bio korak do gola i u 49. minuti, no ovoga puta je uzdrmao okvir gola.

Kaneko je vratio prednost Dinamu Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Tri minute kasnije među strijelce se upisao i Sandro Kulenović. Najveći dio posla je obavio Brodić prošavši po krilu, a potom je lijepo uposlio Kulenovića koji je postigao pogodak.

Kulenović je uz kapetansku vrpcu, slavio i gol za 3:1 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Rudeš se nije predavao i do kraja susreta je uspio izjednačiti. U 78. minuti je Vinko Petković smanjio na 2:3 nakon brze kontre i dodavanja Jana Doležala.

Petković je smanjio Dinamovu prednost na 3:2 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Četiri minute prije kraja konačnih 3:3 je postavio upravo Doležal.

Dinamovci će, podsjetimo, nakon podizanja trofeja na Maksimiru krenuti otvorenim autobusom prema središnjem zagrebačkom trgu gdje će biti proslava trostruke krune.

Doležal je zabio za konačnih 3:3 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +19
Dinamo - Rudeš, SuperSport HNL (26.5.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Više doznajte OVDJE.