fair play na tribinama

Dinamo i njegovi navijači osigurali najljepši božićni poklon brojnim humanitarnim udrugama

23.12.2019 u 12:18

Bionic
Reading

Plemenita inicijativa GNK Dinama, koji je nakon plaćenih kazni Uefi iznosu od 311.000 eura u sezoni 2018/19., odlučio pokrenuti akciju 'Fair play na tribinama', dala je i konkretne rezultate. Točnije, prikupljeno je 218.000 kuna, koje su ovog ponedjeljka podijeljene na čak sedam udruga

Naime, uoči početka sezone, GNK Dinamo je u dogovoru s hrvatskim Crvenim križem pokrenuo akciju 'Fair play na tribinama', te je prikupljao iznose s utakmica na kojima nije bilo neprimjerenog ponašanja navijača, odnosno za koje Dinamo nije trebao plaćati kazne.

S utakmica Hrvatski Telekom Prve lige i hrvatskog kupa, ako nije bilo kazni, Dinamo je izdvajao po 10.000 kuna, dok je za sve utakmice Uefinih natjacanja, a koje su protekle uz sportsko i korektno navijanje, bez incidenata, 'modri' klub u istu blagajnu uplačivao po 5.000 eura.

Ovog ponedjeljka, pokraj adventske kućice 'Dinamova čarolija' na zagrebačkom glavom trgu, predstavnici Dinama, uz igrači dvojac a kojeg su činili Joško Gvardiol i Sandro Kulenović, uručili su sedam čekova, čija je ukupna vrijednost 200.000 kuna. Istina prikupljeno je 18.000 kuna više, ali kako se ova prekrasna priča, iz koje će najveću korist imati razne Udruge, nastavlja i u proljetnom dijelu sezone, tada će i taj iznos završiti u pravim rukama.

  • +9
GNK Dinamo - dodjela čekova s donacijama iz kampanje Fair play na tribinama Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Dakle, uz pravo, sportsko navijanje, kakvo i priliči zagrebačkoj publici, ali i željom GNK Dinama da se pomaže potrebitima, evo pravog recepta za plemenito djelo.

POVJERENSTVO I ODABIR

U skladu s uvjetima Natječaja za dodjelu financijskih sredstava (donaciju) iz kampanje 'Fair play na tribinama' zaprimljeno je ukupno 15 prijava, a komisija za odabir izabrala je projekte 7 udruga koje su udovoljile propisanim uvjetima Natječaja te koje će biti financirane iz natječajnog fonda. Udruge kojima će biti dodijeljene donacije obvezne su podnijeti izvješće o provedbi programa/projekta najkasnije do 28. veljače 2021. godine.

  • 1. Isusovačka služba za izbjeglice u Republici Hrvatskoj (20 tisuća kuna)
  • 2. Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce (20 tisuća kuna)
  • 3. Udruga Maštara (20 tisuća kuna)
  • 4. Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići (30 tisuća kuna)
  • 5. Hrvatski savez slijepih (30 tisuća kuna)
  • 6. Udruga Ozana (40 tisuća kuna)
  • 7. Udruga Sv. Vinka Paulskog u Republici Hrvatskoj / Konferencija Sv. Luise de Marillac u Zagrebu (40 tisuća kuna)