RUJEVICA U BIJELOM

Derbi sezone u Rijeci; trenera Keka jako brinu ova tri podatka!

19.04.2016 u 12:49

Bionic
Reading

U Rijeci mirno čekaju još jedan derbi iako su svjesni kako bi pobjedom došli samo na jedan bod zaostatka za Dinamom (Arenasport 3, 20:00). Međutim, isto tako navijače Rijeke jako dobro znaju kako je Matjaž Kek ove sezone, u tri utakmice koje 'su morali dobiti', sva tri puta poražen sa 3:0.

Podsjetimo, na početku sezone nogometaši Rijeke poraženi su od Aberdeena (0:3) u prvoj utakmici drugog pretkola kvalifikacija za Europsku ligu. Nakon toga Rijeka nije znala za poraz sve do gostovanja na Maksimiru u veljači 2016. u sklopu 23. kola MAXtv Prve lige. Rijeka je zaostajala svega dva boda i nadali su se pobjedi da bi na kraju bili prizemljeni sa 3:0 golovima Soudanija (dva) i Sigalija.

Posljednji primjer 'pucanja po šavovima nogometaša Rijeke' ili bolje rečeno loše Kekove taktike bio je poraz od 3:0 u uzvratnoj utakmici polufinala hrvatskog kupa od Slaven Belupa (u Rijeci je bilo 2:1, op.a.).

Sudeći po ove tri utakmice sve je u glavama igrača. Tri glatka poraza od 3:0 dovoljno su upozorenje da napokon u utakmici sezone odigraju kako znaju. Kek je toga itekako svjestan jer spomenute tri 'ključne' utakmice ne ulijevaju optimizam uoči još jednog derbija…

'Veseli nas da smo se doveli u situaciju da možemo igrati ovakvu utakmicu u pravom nogometnom ambijentu protiv ekipe koja je favorit prvenstva, koja to dokazuje svojom kvalitetom. Dinamo je veliki izazov da dokažemo sebi, klubu i navijačima da zaslužujemo mjesto koje imamo u hrvatskom nogometu. Neka nas vodi veliko zajedništvo i velika želja. Vidim da i igrači jedva čekaju utakmicu', kazao je trener Rijeke Matjaž Kek.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem usluge PPV i MAXtv To Go te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

U Dinama, koji trenutačno ima četiri boda prednosti, vesele se novom derbiju na Rujevici…

'Veselimo se utakmici, ambijentu i punom stadionu. Naravno da u toj utakmici želimo potvrditi što znamo, a to je da smo najbolja ekipa u Hrvatskoj. To možemo najbolje napraviti pobjedom', kazao je trener Dinama Zoran Mamić najaviši kako idu po pobjedu 'jer ga bod ne bi zadovoljio.'

Sudeći prema najavama čeka nas pravi spektakl. Stadion, kapaciteta nešto većeg od pet tisuća sjedalica, odavno je rasprodan, a svi iz HNK Rijeka pozivaju sve navijače da na utakmicu dođu u bijelom te ponesu šalove.

Posebno će motiviran biti nesuđeni reprezentativac Marin Tomasov kojeg je razočaralo što nije dobio poziv izbornika Ante Čačića. Dodajmo tome kako Tomasov još nikada u karijeri nije zabio protiv Dinama. Motiva mu ne nedostaje…

'Kad istrčimo nema više prepreke, nego odraditi što je ispred nas. I zadnji put nisam zabio pa sam osvojili tri boda. Momčad je uvijek ispred, ako iskoči koji pojedinac super. Da uzmemo tri boda i veselimo se', kazao je Marin Tomasov.