nema virusni meningitis

Deng smršavio čak sedam kilograma, Rose se ipak vraća!?

10.05.2013 u 09:49

Bionic
Reading

Košarkaš Chicago Bullsa Luol Deng napustio je bolnicu nakon komplikacija uslijed lumbalne punkcije, kojom se isključila mogućnost virusnog meningitisa, na koji se prvotno sumnjalo kada je krilni igrač zaprimljen u bolnicu

Izostanak Denga, jednog od najvažnijih igrača Bullsa, poremetio je planove 6-erostrukim NBA prvacima Chicago Bullsima koji kada su u punom sastavu mogu napraviti probleme aktualnim prvacima Miami Heatu.

Lumbalna punkcija je dijagnostički postupak kojim se uzima nekoliko mililitara cerebrospinalnog likvora iz završnog donjeg dijela prostora leđne moždine. Najčešće se koristi za dokazivanje ili isključivanje upale mozga i/ili moždanih ovojnica. Omogućuje iniciranje kontrastnog sredstva i prikaz površine moždanih ovojnica i spinalnih živaca (kod CT mijelografije).

Prema pisanju američkih medija Deng je izgubio čak sedam kilograma tijekom liječenja, a ostao je i bez apetita. Britanac će sigurno propustiti treću utakmicu polufinalne serije Istočne konferencije protiv aktualnog prvaka Miami Heata (1-1 u seriji) u petak, a vrlo vjerojatno i četvrtu koja je na rasporedu u ponedjeljak.

'Osjećam se slab i iskreno ne znam koliko bih mogao pomoći suigračima. Polako se vraćam treninzima i vidjet ćemo što i kako dalje', kazao je Deng novinarima uoči treninga u Chicagu.

Osim njega u trećoj utakmici se i dalje ne očekuje povratak Kirka Hinricha (list noge), kao ni Derricka Rosea, iako su mnogi špekulirali o mogućnosti da sjajni razigravač zaigra po prvi put nakon više od 12 mjeseci stanke.

Po posljednjim informacijama Rose je odradio puni trening pet na pet s momčadi i po prvi puta ove sezone spreman je pomoći suigračima.

Nema sumnje kako bi povratak Rosea, u slučaju da naprave probleme LeBronu i društvu, bila priča godine u SAD-u…