NIJE BILO 'ZA BACITI'

Debitantski nastup Krčmara na SP-u

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski pikadist Boris Krčmar nije uspio prirediti iznenađenje u debitantskom nastupu za nekog našeg igrača na Svjetskom prvenstvu profesionalne PDC federacije koje se održava u londonskom Alexandra Palaceu. Iskusni 44-godišnji Danac Per Laursen slavio je 4:2 u meču koji je ponudio pregršt uzbuđenja

Iako je Krčmar sjajno započeo meč i pogodio maksimalnih 180 već u prvom bacanju, bilo je vidljivo da je uzbuđenje zbog debitantskog nastupa u društvu najboljih svjetskih pikadista učinilo svoje, jednostavno to nije bila igra kakvu je 31-godišnji Zagrepčanin sposoban pružiti.

Laursen, kojemu je ovo peti uzastopni nastup na SP-u u Londonu, to je iskoristio i poveo 2:0. Krčmar se uspio pribrati i poravnati na 2:2 briljantnim izlazom na crveni bull koji je publiku podignuo na noge, ali nakon toga je Danac bio koncentriraniji i meč priveo kraju.

Prava je šteta što Krčmar nije uspio proći Laursena jer bi mu sljedeći protivnik bio trostruki svjetski prvak, Kanađanin John Part koji je potpuno izvan forme i Krčmar bi imao velike izglede za pobjedu. A ona bi mu donijela sudar s najboljim pikadistom svih vremena, legendarnim Englezom Philom Taylorom koji je osvojio 13 od ukupno 17 dosad održanih SP-a u organizaciji PDC-a.

Kapetan hrvatske pikado reprezentacije u Londonu je pokupio simpatije kako navijača tako i komentatora britanske postaje Sky Sports koja prenosi sve mečeva SP-a uživo. Predstavljen je kao aktualni svjetski prvak u elektroničkom pikadu (u Londonu se igra klasični pikado, tzv. steel tip) te kao osvježavajuće lice na svjetskoj pikado sceni, a čuveni komentator Stuart Pyke istaknuo je da  Hrvat ima tek 31 godinu i da je pred njim sjajna budućnost.

Za njega je velik uspjeh već sama činjenica da je uspio proći kvalifikacije i tako postati prvih Hrvat koji je izborio nastup na SP-u u Londonu na kojemu sudjeluju 72 najbolja igrača na svijetu, a čiji će pobjednik postati bogatiji za čak 200.000 funti (1,75 milijuna kuna) koliko iznosi nagrada za svjetskog prvaka.